Canal Street

Infotaula de vial urbàCanal Street
Canal Street Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Tipuscarretera Modifica el valor a Wikidata
Situació
Entitat territorial administrativaManhattan (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Codi postal10002 i 10013 Modifica el valor a Wikidata
Dimensions
Llargària1,6 km Modifica el valor a Wikidata
Construcció
Creació1820 Modifica el valor a Wikidata
Map
 40° 43′ 07″ N, 74° 00′ 04″ O / 40.7187°N,74.001°O / 40.7187; -74.001
Former Citizens Savings Bank
Carril-bici

Canal Street («carrer del canal» en anglès) és un carrer de New York, als Estats Units.

Localització[modifica]

Canal Street està situat al sud de l'illa de Manhattan, que travessa integralment en direcció Nord-oest - Sud-est. Comença a l'oest a l'altura del Hudson River i de l'Holland Tunnel (que connecta l'illa amb Nova Jersey) i s'acaba a l'est quan troba Broadway.

Canal Street és una de les artèries principals de Chinatown i separa aquest barri de Little Italy. És també la frontera nord del barri Tribeca i la frontera sud del barri de SoHo.

Històric[modifica]

Canal Street pren el seu nom d'un canal que va ser cavat al començament del segle xix per tal de fer el drenatge de Collect Pond - una bassa insalubra - al riu Hudson. La bassa va ser omplerta el 1811 i Canal Street va ser acabat el 1820 seguint el trajecte que prenia el canal. La desaparició de Collect Pond va transformar de fet els voltants en aiguamolls, les nombroses fonts de la zona no van ser drenades. Els edificis construïts al llarg de Canal Pond es van degradar ràpidament i les condicions de vida de la banda oriental del carrer es van esfondrar, provocant la seva inclusió al barri de barraques dels Five Points.

Actualment, Canal Street és una zona comercial vibrant, plena de botigues de lloguers baixos i de venedors de carrer a l'oest i de bancs i de joieries a l'est.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Canal Street