Captació de fons
La captació de fons[1] és un procés per aconseguir fons, mitjançant la sol·licitud de donacions de particulars, d'alguna empresa, fundació benèfica, o agència governamental. Tot i que la captació de fons normalment es refereix als esforços per reunir fons per a organitzacions sense ànim de lucre, de vegades és utilitzat per referir-se a la identificació i sol·licitud dels inversors o altres mitjans de capital d'empreses amb finalitat de lucre, com per exemple els bancs en les seves campanyes.[2]
Organitzacions sense ànim de lucre
[modifica]La captació de fons [1] és una manera significativa amb la qual les organitzacions sense ànim de lucre poden obtenir els diners per les seves causes.[3] Aquestes causes poden implicar una molt àmplia gamma de temàtiques, tant religioses com grups filantròpics, organitzacions de recerca, entitats públiques, i certes campanyes polítiques (per exemple grassroots fundraising). Alguns exemples d'organitzacions benèfiques inclouen: beques d'estudiants premiats per mèrits esportius o per assoliments acadèmics, qüestions[4] de caràcter humanitari, socors en casos de desastre, defensa dels drets humans, beques per investigació, etc. En els últims anys Internet s'ha convertit en un canal molt efectiu per a la captació de fons en línia.
Vegeu també
[modifica]Referències
[modifica]- ↑ 1,0 1,1 captació de fons a Optimot
- ↑ Josep M. Liso, Teresa Balaguer, Montserrat Soler. El Sector bancari europeu: panorama i tendències. Josep M. Liso, Teresa Balaguer, Montserrat Soler [Consulta: 7 abril 2013].
- ↑ Jordi Xifra. Les Relacions públiques. Editorial UOC, 2006, p. 25–. ISBN 978-84-9788-551-5 [Consulta: 7 abril 2013].
- ↑ Joaquim Rafel i Fontanals. Diccionari de freqüències. Joaquim Rafel i Fontanals [Consulta: 7 abril 2013].