Carmen Hernández

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Carmen Hernández va nàixer en Ólvega (Espanya), llicenciada en química, és fundadora junt amb Kiko Argüello del Camí Neocatecumenal, itinerari de formació catòlica i d'evangelització.

Carmen Hernández, després del recorregut universitari, escolta la crida a la missió de l'Església Catòlica i es retira a l'Institut de Missioneres de Crist Jesús, on aprén l'esperit missioner. Es doctora en teologia.

Labor catequètica[modifica | modifica el codi]

En els anys 60, davall la influència del Concili Vaticà II, mamprén un camí personal entre els pobres i als marginats. Junt amb Kiko Argüello, després d'un període d'assistència als pobres de les xaboles als marges de Madrid, dóna vida a una experiència d'evangelització que prendrà, només en els anys 70, el nom de Camí neocatecumenal. Els primers nuclis d'este camí es van formar entorn de Madrid. Successivament es van estendre en quasi tot el món. Actualment està present en més de 900 diòcesi del món, amb uns 17.000 comunitats en 6.000 parròquies.

En l'àmbit del Camí neocatecumenal, el paper d'Hernández representa l'ànima més mística i influenciada per la impostació teològica

Vegeu també[modifica | modifica el codi]