Carmen Hernández

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCarmen Hernández

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(es) María Carmen Hernández Barrera Modifica el valor a Wikidata
24 novembre 1930 Modifica el valor a Wikidata
Ólvega (província de Sòria) Modifica el valor a Wikidata
Mort19 juliol 2016 Modifica el valor a Wikidata (85 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióCatòlic romà Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócatequista Modifica el valor a Wikidata
Premis

Carmen Hernández (Ólvega, Soria, 24 de novembre de 1930 - Madrid, 19 de juliol de 2016),[1] llicenciada en química, fou fundadora junt amb Kiko Argüello del Camí Neocatecumenal, itinerari de formació catòlica i d'evangelització.

Carmen Hernández, després del recorregut universitari, va escoltar la crida a la missió de l'Església Catòlica i es va retirar a l'Institut de Missioneres de Crist Jesús, on va aprendre l'esperit missioner. És doctora en teologia.

Labor catequètica[modifica]

Els anys 60, sota la influència del Concili Vaticà II, emprèn un camí personal entre els pobres i els marginats. Junt amb Kiko Argüello, després d'un període d'assistència als pobres de les xaboles als suburbis de Madrid, dona vida a una experiència d'evangelització que prendrà, els anys 70, el nom de Camí Neocatecumenal. Els primers nuclis d'aquest camí es van formar entorn de Madrid. Gradualment es van estendre a quasi tot el món. Actualment està present en més de 900 diòcesis del món, amb unes 17.000 comunitats en 6.000 parròquies.

En l'àmbit del Camí neocatecumenal, el paper d'Hernández representa l'ànima més mística i influenciada per la impostació teològica.

Referències[modifica]

  1. Glatz, Carol «Carmen Hernandez, co-founder of Neocatechumenal Way, dies» (en anglès). Catholic Herald, 20-07-2016 [Consulta: 25 juliol 2016]. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2016-07-20. [Consulta: 25 juliol 2016].

Vegeu també[modifica]