Carolina Matilde de Dinamarca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCarolina Matilde de Dinamarca

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement27 abril 1912 Modifica el valor a Wikidata
Schæffergården (Dinamarca) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort12 desembre 1995 Modifica el valor a Wikidata (83 anys)
Palau de Sorgenfri (Dinamarca) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCatedral de Roskilde Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióLuteranisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPrincess of Denmark (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa de Glücksburg Modifica el valor a Wikidata
CònjugeKnud de Dinamarca (1933–) Modifica el valor a Wikidata
FillsChristian de Rosenborg, Ingolf de Rosenborg, Élisabeth de Danemark Modifica el valor a Wikidata
ParesHarald de Dinamarca Modifica el valor a Wikidata  i Hélène de Schleswig-Holstein-Sonderbourg-Glucksbourg Modifica el valor a Wikidata
GermansFeodora von Dänemark, Alexandrine-Louise du Danemark, Oluf von Rosenborg i Prince Gorm of Denmark Modifica el valor a Wikidata
Premis
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Carolina Matilde de Dinamarca, princesa de Dinamarca (Jægersborghus 1912 - Sorgenfri 1995). Princesa de Dinamarca amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni amb un seu cosí, el príncep Knud de Dinamarca.

Nascuda a Jægersborghus, prop de la capital danesa, el dia 27 d'abril de 1912. Filla del príncep Harald de Dinamarca i de la princesa Helena de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Glücksburg. Carolina Matilde rebé el títol de princesa de Dinamarca amb el tractament d'altesa reial des del seu naixement en ser neta, per via paterna, del rei Frederic VIII de Dinamarca. Neta per via paterna del rei Frederic VIII de Dinamarca i de la princesa Lluïsa de Suècia ho era per via materna del duc Frederic Ferran de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Glücksburg i de la princesa Carolina Matilde de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augustenburg.

Al llarg de la Primera Guerra Mundial, la família de la princesa Carolina Matilde fou expulsada de Dinamarca durant el conflicte a conseqüència del partit proalemany que prengué, principalment, la princesa Helena. Les manifestacions progermàniques de la princesa foren públiques en tot moment la qual cosa desagradà enormement al rei Cristià X de Dinamarca.

Carolina Matilde es casà el 8 de setembre de 1933 al Castell de Fredensborg amb el príncep Knud de Dinamarca, fill del rei Cristià X de Dinamarca i de la duquessa Alexandrina de Mecklenburg-Schwerin. La parella instal·lada a Sorgenfri tingué tres fills que com a nets del rei Cristià X de Dinamarca tingueren el títol de prínceps de Dinamarca amb el tractament d'altesa reial.

  • SAR el príncep Ingolf de Dinamarca, nat el 1940 a Sorgenfri. Es casà morganàticament amb Inge Terney per la qual cosa hagué de renunciar als seus drets dinàtics i assumí el títol de comte de Rosenborg. Posteriorment es casà amb Sussie Hjorhøy.
  • SAR el príncep Cristià Frederic de Dinamarca, nat el 1942 a Sorgenfri. Es casà morganàticament amb Anne-Dorothe Maltoft-Nielsen per la qual cosa hagué de renunciar als drets dinàstics que li corresponien i assumir el títol de comte de Rosenborg.

Carolina Matilde morí l'any 1995 a Sorgenfri on havia viscut la major part de la seva vida des que es casà l'any 1933.