Casa Batlle

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Batlle
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteRafael Masó i Valentí
Construcció1909 Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX (1909)
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaGirona Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Fontanilles, 2 - c. Nou, 13.
Map
 41° 58′ 57″ N, 2° 49′ 19″ E / 41.98242°N,2.82189°E / 41.98242; 2.82189
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC21075 Modifica el valor a Wikidata
Detall dels mussols del coronament de la Casa Batlle
Detall dels mussols del coronament de la Casa Batlle

La Casa Batlle és un edifici del municipi de Girona que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Va ser reformat per l'arquitecte gironí Rafael Masó i Valentí, entre 1908 i 1910.

Descripció[modifica]

L'edifici presenta façana a tres carrers i s'organitza en planta baixa, quatre pisos i terrat. L'acusada verticalitat al carrer Fontanilles palesa una clara influència de l'arquitectura austríaca del moment. Un aspecte formal remarcable és la coronació de l'edifici, amb una balustrada ondulada amb figures geomètriques i mussols, decoració típicament modernista, de caràcter simbòlic escollida per l'arquitecte com a referència a la saviesa i la paciència. Els murs són d'obra estucada, mentre els acabats foren realitzats amb ceràmica.,[1] a l'obrador de la fàbrica La Gabarra de La Bisbal.

Història[modifica]

La Casa Batlle, una de les primeres obres de Rafael Masó, és la reforma d'un edifici ja existent en el segle xix, no obstant això, l'arquitecte va abandonar el projecte abans que s'acabessin les obres[2] per discrepàncies amb el propietari.[1] Les tribunes del carrer Sant Francesc foren afegides posteriorment. Altres modificacions han estat la modificació del segon pis de la tribuna del carrer Nou i la destrucció dels baixos.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Casa Batlle». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 febrer 2015].
  2. DOMÈNECH, Gemma i GIL TORT, Rosa Maria. Masó Explica Masó. Girona: Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Demarcació de Girona, 2001, pp. 68-69. ISBN 84-88258-47-X. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Batlle