Casa Josep Reig

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Josep Reig
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteManuel Joaquim Raspall i Mayol Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme català
modernisme Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Garriga (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Banys, 44 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 40′ 57″ N, 2° 17′ 10″ E / 41.68255°N,2.28604°E / 41.68255; 2.28604
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC28865 Modifica el valor a Wikidata

La Casa Josep Reig o Casa-botiga Josep Reig Argelagós és un edifici modernista, obra de Joaquim Raspall, situat al carrer Banys, 44 de la Garriga, que està inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici entre mitgeres amb planta baixa, pis i golfes. Assentat damunt d'un sòcol de maçoneria ordinària. Rematat per un plafó en quadrícula alternada de rajoles marró i ocre i aquest encerclat per una cantonera metàl·lica. Estuc en faixes horitzontals fins a la imposta ceràmica de les llindes de la planta pis. A la planta pis hi ha tres finestres geminades limitades per elements verticals que suporten el ràfec. A les entrepilastres hi ha esgrafiats amb motius geomètrics florals. Els rètols són de cal·ligrafia purament modernista. Façana completament simètrica, com a únic volum trobem el balcó, element singular de la composició. Les mènsules es troben recobertes per trencadís i aquest, a la vegada, està limitat per un passamà de ferro. A la base hi ha un element geomètric floral de ferro fuetejat adherit orgànicament la paret.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Josep Reig
  1. «Casa Josep Reig». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 12 abril 2013].