Casa Massip

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Massip
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEsplugues de Llobregat Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCasal de Sant Jordi, 20-26. Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat)
Map
 41° 23′ N, 2° 06′ E / 41.38°N,2.1°E / 41.38; 2.1
BCIL
IdentificadorIPAC: 18914

La Casa Massip, Casa Masip, Finca Sant Jordi o Torre Sant Jordi, és un edifici noucentista del municipi d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Respon al tipus de torre residencial i d'estiueig. L'edifici té coberta a dues aigües, coronada per una balustrada. Està format per planta baixa i dos pisos. A un cantó es troba un torricó, amb mènsula de maó vist i arcs a les finestres.[1]

Història[modifica]

El nom de Casa Massip és atribuïble a l'antic propietari Salvador Masip i Masip. El 1946, Joan Gusí i Eulàlia Bonvehí van encarregar una reforma a l'arquitecte Mariano Canosa Gutiérrez, adquirint l'aspecte actual. Els nous propietaris la van denominar finca o torre Sant Jordi, donant nom al carrer Casal de Sant Jordi. A l'interior hi ha ceràmiques representant la llegenda de Sant Jordi i el drac.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Massip
  1. «Casa Massip». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 7 maig 2012].
  2. «Casa Salvador Masip Masip». Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental d'Esplugues de Llobregat p. 93-94. Diputació de Barcelona. [Consulta: 7 maig 2012].