Casa Mercè Pla Masgrau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Mercè Pla Masgrau
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteEmili Sala i Cortès
ConstruccióXIX Final
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme, modernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Garriga (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRonda del Carril, 19
Map
 41° 41′ N, 2° 17′ E / 41.69°N,2.29°E / 41.69; 2.29
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC28882 Modifica el valor a Wikidata

Casa Mercè Pla Masgrau és un habitatge unifamiliar del municipi de la Garriga inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un habitatge unifamiliar aïllat amb paret mitgera al nord. Consta de planta soterrani, planta baixa i golfes. Consta d'obertures encerclades, llinda amb arc de frontó i encerclat rectangular. Té coberta a dues vessants.

Hi ha detalls modernistes a l'arrambadís ceràmic de la galeria d'entrada.. Les pilastres que emmarquen el capcer estan adornades amb relleus vegetals. El balcó i el plafó ceràmic queden encerclats per una sanefa de relleus vegetals. Com a element característic cal destacar un mural ceràmic al·legòric a la Verge de Montserrat, rodejat per dos pilastres que a la vegada emmarquen el balcó de la planta pis.[1]

Història[modifica]

L'edifici és obra de l'arquitecte Emili Sala i Cortés del 1886.[1]

L'any 1914 es varen fer reformes: s'afegí la galeria i el frontó orientat al sud. També s'amplià l'edifici fins a la mitgera nord i la porta d'entrada i barana de balcons. Les obres es varen dur a terme a partir del projecte d'Emili Sala quan era propietària la Sra. Dolors Veguer de Feliu.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Mercè Pla Masgrau
  1. 1,0 1,1 1,2 «Casa Mercè Pla Masgrau». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 12 abril 2013].