Casa Montserrat Gili

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Casa Monserrat Gili)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Montserrat Gili
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteAlexandre Soler i March Modifica el valor a Wikidata
Construcció1917 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativael Poble-sec (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióBlasco de Garay, 24 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 22′ N, 2° 10′ E / 41.37°N,2.16°E / 41.37; 2.16
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC42522 Modifica el valor a Wikidata
Id. Barcelona3067 Modifica el valor a Wikidata

La Casa Montserrat Gili és un edifici situat al carrer de Blasco de Garay, 24 al Poble-sec de Barcelona, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local.[1]

Descripció[modifica]

Drac de forja de la façana i parament de rajoles del sotabalcó

La casa Montserrat Gili és de petites dimensions i consta de planta baixa, un pis i terrat. A la planta baixa s'obren dues portes, una més estreta que l'altre, d'arc de ferradura amb decoració esgrafiada al voltant. Entre les dues portes, a la part superior, s'ha col·locat un drac de ferro forjat. La part inferior del mur està decorat amb rajola. La porta més estreta té una reixa de ferro forjat decorada amb flors i cintes. El pis superior té dues portes que donen a un balcó corregut amb barana bombada de ferro forjat i llosana de rajola; uns tiradors de ferro forjat decorat la part inferior d'aquest balcó. Les dues obertures tenen la llinda decorada amb volutes i al centre un medalló amb bustos en relleu d'inspiració orientalista i medieval. El parament d'aquest nivell està totalment cobert d'esgrafiats de temàtica natural de color verd. La façana està coronada per un fris decorat amb esgrafiats on se situen respiralls amb decoració calada i mènsules on es recolza una cornisa de gran voladís. Per sobre es pot veure el mur de tancament del terrat[1]

Història[modifica]

El 1916, Montserrat Gili i Sagristà va encarregar-ne el projecte a l'arquitecte Alexandre Soler i March.[2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Casa Montserrat Gili». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Direcció General del Patrimoni Cultural.
  2. «Montserrat Gili i Sagristà. Blasco de Garai 14. Construir una casa de soterrani, baixos i cinc pisos». Q127 Eixample 16981/1917. AMCB, 14-02-1917.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Montserrat Gili
  • «Casa Montserrat Gili». Pobles de Catalunya. Guia del Patrimoni Històric i Artístic dels municipis catalans. Fundació per a la Difusió del Patrimoni Monumental Català.