Casa a la rambla General Vives, 39 (Igualada)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Rambla General Vives, 39
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaIgualada (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRbla. General Vives, 39. Igualada (Anoia)
Map
 41° 35′ N, 1° 37′ E / 41.58°N,1.62°E / 41.58; 1.62
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC5709 Modifica el valor a Wikidata

L'habitatge situat a la rambla General Vives, 39 d'Igualada (Anoia) és un edifici modernista protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

És un edifici d'estatges de quatre pisos d'alçada. Destaca la verticalitat que agafa la composició en sentit ascendent. A la part alta de totes les finestres es col·loquen els elements ornamentals amb uns acabaments en forma de capitells de temàtica floral. També és remarcable la decoració de la porta principal amb dos cercles fets de pedra que agafen la sinuositat dels típics "cops de fuet" del modernisme. L'acabament de l'edifici està fet amb totxo cuit i forma una petita balustrada. A la façana exterior es pot veure també una petita capelleta adossada al mur, col·locada a sis metres d'alçada i dedicada a un sant d'antiga devoció per part dels membres de les famílies ocupants (Verge de Montserrat).[1] A l'entrada hi ha un sostre pintat d'estil modernista, amb una disposició asimètrica de tipus florals.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa a la rambla General Vives, 39
  1. 1,0 1,1 «Rambla General Vives, 39». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 9 octubre 2014].