Castell de Cortsaví

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Castell de Cortsaví
Dades
TipusCastell Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicRomànic
Altitud788,6 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCortsaví (Vallespir) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCortsaví
Map
 42° 28′ N, 2° 35′ E / 42.47°N,2.58°E / 42.47; 2.58

El Castell de Cortsaví fou el castell medieval d'estil romànic del poble de Cortsaví, del terme comunal del mateix nom, a la comarca del Vallespir, Catalunya del Nord.

Està situat[1] a l'espai central del poble actual de Cortsaví, en un turó ampla a l'entorn del qual s'ha anat formant el poble. L'accés a la plataforma del castell es fa a través d'unes escales dissimulades entre les cases existents als seus peus.

Actualment romanen dempeus poques restes del castell, sobretot la part baixa del perímetre murat superior, del qual resten alguns panys de muralles, i algunes restes disperses en la plataforma d'aquest turó. Caldria fer-hi excavacions per tal de treure a la llum el que ha deixat el pas dels anys. Possiblement és un castell del segle xi.

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan. «49 - Cortsaví». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. I. Aiguatèbia - Montner. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Ponsich, Pere; Badia i Homs, Joan; Badia i Puigdevall, Eulàlia. «Cortsaví: Castell de Cortsaví». A: El Vallespir. El Capcir. El Donasà. La Fenolleda. El Perapertusès. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 1996 (Catalunya romànica, XXV). ISBN 84-412-2514-1. 
  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. «Cortsaví». A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15). ISBN 84-85194-60-8. 

Referències[modifica]