Categoria Discussió:Alcaldes de Palma

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tenint en compte que en català balear és d'ús molt més corrent (i, en molts casos, oficial com al municipi de Palma) el terme 'batle' que no pas 'alcalde', proposo el títol 'batles de Palma' per a aquesta categoria, en tot cas redireccionant a 'alcaldes de Palma' i com a subcategoria d' 'alcaldes'. Per aquest motiu es s'introduí la paraula 'batle' a l'article 'Llista de batles de Palma' i no 'alcalde'. Tampoc crec adequada l'inclusió d'aquesta categoria com a subcategoria de 'polítics mallorquins', doncs molts dels batles de Palma ni han nascut ni han tengut una gran relació amb l'illa, només fent una estada durant el seu mandat. 212.36.64.46

U. Havia posat alcalde per unificar criteris, encara que a mi em sonava millor batlle, que és el que hem dit sempre aquí. Ja hi havia les categories Categoria:Alcaldes de Barcelona i Categoria:Alcaldes de Girona que ho tenien ... A veure que n'opina l'altra gent.
DOS. El criteri és el mateix que per a Categoria:Alcaldes de Barcelona, que pertany a la categoria Categoria:Polítics catalans. Jo ho veig bastant lògic: els alcaldes de Barcelona es poden catalogar com apolítics catalans, no?
TRES. Les categories no es poden redireccionar. A Commons ho fan però encara no sé com. Pau Cabot · Discussió 17:38, 14 oct 2006 (UTC)
Sobre el punt U penso que hauria de prevaldre el nom més comú a les Illes Balears i el que s'usa als documents oficials per a designar el màxim càrrec municipal com és 'batle' sobre qualsevol altre consideració. Si es segueix mantenint la categoria a categoria:Alcaldes, jo no ho veig com un trencament de cap criteri; s'ha de ser una mica més flexible per tal de poder explicar millor la realitat, que és molt diversa i difícil d'enquadrar en cànons estrictes, matemàtics.
Sobre el punt DOS insisteixo que em sembla incorrecte incloure aquesta categoria com a subcategoria de Polítics mallorquins. No tots els batles de Palma poden ser considerats com a mallorquins, no tan sols perquè no nasqueren a Mallorca, sinó perquè el seu arrelament a l'illa fou escàs. Per exemple, molts batles de Palma dels segles xviii i xix foren simples funcionaris reials destinats a Palma per conveniència dels governants d'aquell moment sols per a complir amb la tasca de gestor de la ciutat per un període curt de temps. Me'n recordo del batle Sandeiro que governà Palma uns pocs anys i després fou destinat com a funcionari al Puerto de Sant María (Cadis), estant a Mallorca sols durant l'època del seu mandat. Que Categoria:Alcades de Barcelona estigui inclosa a categoria:Polítics catalans no significa que sigui el criteri més correcte; jo no ho veig pas així, doncs aquí també s'han donat casos similars. 212.36.64.46.

Deia en Pujol que "és català qui viu i treballa a Catalunya". Per mi que és "polític mallorquí" qui ha estat "batle de Palma". No veig ruptura en què es faci servir la denominació institucional per a aquest càrrec en el nom de la categoria. 161.116.222.47 14:19, 17 oct 2006 (UTC)