Cementiri d'Avalon

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cementiri d'Avalon
Imatge
Tombes de membres del Congrés Nacional Africà
Dades
TipusCementiri Modifica el valor a Wikidata
Construcció1972 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Superfície1,7 km² Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSoweto (Sud-àfrica) Modifica el valor a Wikidata
Map
 26° 17′ 47″ S, 27° 51′ 44″ E / 26.2964°S,27.8622°E / -26.2964; 27.8622

El Cementiri d'Avalon (Avalon Cemetery en anglès), situat a Soweto (Johannesburg), és un dels cementiris més grans de Sud-àfrica. Va ser inaugurat el 1972, en el moment de més repressió del govern apartheid que dirigia el país, com un cementiri només per a negres. Hi ha més de 300.000 persones enterrades en una àrea d'1,7 km². Les tombes es troben a menys de 2 peus de distància les unes de les altres. Cap al 2010 s'esperava que el cementiri assolís la seva màxima capacitat a causa de la quantitat de morts provocades pel Sida.

Cultura d'enterrament[modifica]

A l'Àfrica, la mort tendeix a ser un ritual de traspàs important. Les víctimes del Sida que no s'han casat, els queda l'enterrament com a única gran cerimònia al llarg de la seva vida. Les famílies fan tot el que sigui necessari per possibilitar-los un viatge confortable al món dels ancestres. Els morts, moltes vegades, guien i inspiren als vius.

Els enterraments que atrauen a més de 500 persones són molt comuns. Aquestes persones no són necessàriament amics o coneguts del mort. També hi assisteixen amics dels amics, així com d'altres que potser van coincidir molt poc o només una vegada amb el traspassat.

Tombes famoses[modifica]

El Cementiri d'Avalon és conegut per la quantitat de persones rellevants que hi han estat enterrats. Alguns d'aquests han estat Hector Pieterson, Joe Slovo, Lillian Ngoyi, Helen Joseph i Hastings Ndlovu.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cementiri d'Avalon
  1. «Our cemeteries». .jhbcityparks.com. Arxivat de l'original el 19 de juliol 2013. [Consulta: 22 juliol 2013].