Conservatoria delle Coste

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióConservatoria delle Coste
Dades bàsiques
Tipus entitat agència governamental
Modifica dades a Wikidata

La Conservatoria delle Coste (Conservatori de les Costes), oficialment Conservatoria delle Coste della Sardegna en italià i Conservatoria de sas Costeras de sa Sardigna[1] en sard és una agència de la Regió Autònoma de Sardenya establerta per la Llei regional de 29 de maig 2007, N° 2.

Objectius[modifica]

Les finalitats institucionals són els de la salvaguarda, protecció i millora dels ecosistemes costaners i la gestió integrada de les zones costaneres d'especial importància pel paisatge i el medi ambient, de propietat de la Regió Autònoma o posats a la seva disposició per part de subjectes públics o privats.

Òrgans i personal[modifica]

El Conservatori va ser creat com un organisme independent per respondre a les qüestions no condueix a l'ordinària organització regional. Els seus òrgans són el Comitè Científic, el Director Executiu i Comitè d'Auditoria

Director Executiu:

  • Dr. Eng. Alessio Satta

Comitè Científic:

  • Professor Sandro demur, president
  • Professor Ignazio Camarda
  • Arquitecte Sandro Roggio

Comitè d'Auditoria:

  • Doctor Giovanni Nicola Paba, president
  • Doctora Carolina Cristiana Casu
  • Doctor Stefano Scanu

El Conservatori s'articula en una direcció general i en direccions de servei encarregades en activitats d'estudi, administració, planificació tècnica i de gestió patrimonial. La contractació del personal s'actua, en la primera etapa de la vida de l'entitat, a través de procediments destinats a la mobilitat interna dels empleats i, a continuació, a través de procediments públics en la forma establerta per la Llei regional i l'Estatut de l'Agència.

Acció del Conservatori[modifica]

El Conservatori de les Costes de Sardenya, concebut sobre el model anglès del National Trust i en particular del Conservatoire du Littoral francès juga un paper de complementació de la protecció de les zones costaneres amb les eines existents de planificació, programació i regulació. El Conservatori adquireix els territoris més fràgils i delicats a través de donacions voluntàries o en casos excepcionals per compra directa.

Després d'haver completat la rehabilitació mediambiental de les zones costaneres, la Conservatoria pot gestionar directament les àrees o encomanades a altres entitats o agències regionals, als municipis, a altres comunitats locals o associacions i cooperatives per tal de garantir el bon govern a l'ple compliment a allò establert en les lleis i en les normes reglamentàries.

El Conservatori determina la forma en què han de ser gestionats i administrats els territoris adquirits, per la qual cosa la naturalesa d'aquests llocs sigui mantinguda en el seu original bellesa i riquesa. També defineix els usos, en particular agrícoles i turístics compatibles amb aquests objectius.

Imatges[modifica]

Paisatges costaners de Sardenya

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]