Vés al contingut

Contraespionatge

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Contraespionatge és l'activitat d'evitar que l'enemic obtingui informació secreta, com ara la classificació i el control acurat d'informació confidencial i crear desinformació.

La contraintel·ligència està dirigida contra el sistema d'espionatge d'un enemic, per exemple reclutant agents en òrgans d'intel·ligència estrangera. La majoria dels governs i dels militars tenen organitzacions que satisfan específicament aquest paper. Els mètodes inclouen agents encoberts, supervisant el comportament del "personal diplomàtic legalment acreditat" (algun qui són a vegades realment espies o tractants de l'espia), i mitjans similars.

Quan es descobreix un espia, les agències del contraespionatge generalment s'autoritzen formalment per arrestar sospitosos de l'espionatge, però és sovint més productiu vigilar acuradament a ells per veure el que saben, on van, i amb qui parlen. A més, la desinformació es pot utilitzar per enganyar a les organitzacions hostils (com ara grups terroristes) o als espies i als seus patrocinadors dels països hostils, o fer que cessin les seves activitats si creuen que la seva informació ha arribat a ser no fiable i/o s'ha compromès el seu secret. Les activitats de l'espionatge i de la contravigilància ocorren no només entre els governs, també passa entre les indústries i allò criminal i, segons el que s'indica abans, en els grups terroristes.

Agències de contraespionatge[modifica]

Agències de contraespionatge ja desaparegudes[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Contraespionatge