Convent de Sant Antoni de Pàdua de Torà

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Convent de Sant Antoni de Pàdua de Torà
Imatge
Dades
TipusEsglésia i monestir Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVII Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estat d'úsbon estat Modifica el valor a Wikidata
Estil arquitectònicarquitectura barroca Modifica el valor a Wikidata
Altitud440 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTorà (Solsonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCarrer del Convent Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 48′ 40″ N, 1° 24′ 27″ E / 41.811°N,1.40753°E / 41.811; 1.40753
Bé cultural d'interès local
Data14 octubre 2009
Id. IPAC26307 Modifica el valor a Wikidata

El Convent de Sant Antoni fou un convent franciscà a la vila de Torà, a la comarca del Solsonès. És un monument protegit i inventariat dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Aquest edifici ha sofert moltes transformacions al llarg dels temps. Actualment se'n conserva només una part, en la qual hi ha l'església i altres dependències que s'han usat com a habitatges o casa de cultura.

A ponent de la façana sud presenta l'accés principal a l'església del monestir. S'accedeix a l'església per una portada dovellada damunt la qual hi ha un plafó amb uns relleus i una fornícula buida amb peanya; just al damunt trobem una finestra quadrangular amb les arestes tallades. La capçalera de l'església és resolt amb un moviment ondulant amb la part emergent al centre, coronat amb una creu, i dues borles de pedra a banda i banda. La resta de la façana presenta dues portes d'accés senzilles a la planta baixa i un portal amb llinda que data del "1697". Al primer pis trobem cinc finestres rectangulars i dues portes balconeres amb barana de forja. La planta següent presenta una galeria amb finestres d'arc de mig punt i a l'extrem S una porta balconera amb reixa de forja. La façana de darrere presenta un pati centralitzat per un pou i una galeria constituïda per set trams de volta de creueria. Els arcs que miren cap al pati són de mig punt. Les obertures d'aquesta façana són modernes i presenten diferents mides.[1]

Bibliografia[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Convent de Sant Antoni de Pàdua de Torà
  1. «Convent de Sant Antoni de Pàdua». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 27 setembre 2014].