Crème brûlée

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula menjarCrème brûlée
Característiques
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Detalls
Tipuscrema Modifica el valor a Wikidata
Ingredients principalsou Modifica el valor a Wikidata
Crème brûlée, o crema cremada a la francesa.

La crème brûlée (crema cremada en francès) és una recepta tradicional francesa similar a la crema catalana, que surt mencionada en un llibre de cuina de François Massialot de 1691.[1]

Són unes postres franceses similars a la crema cremada[2] catalana però amb algunes diferències: es cou al bany maria, se sol fer amb nata en comptes de llet, amb ous sencers en comptes dels rovells i s'aromatitza sempre amb vainilla, mentre que als països catalans se sol preferir la canyella i la pela de llimona.

El color de la crema sol ser més clar que el de la crema catalana, i sovint la consistència es prefereix menys espessa. A França se sol utilitzar sucre bru per al caramel i es menja amb cullera sopera.

Referències[modifica]

  1. Christianne Muusers. «Recipe for Crème Brûlée, the most delicious dessert ever». Coquinaria. Arxivat de l'original el 2007-02-13. [Consulta: 1r gener 2016].
  2. Goldstein, Darra; Mintz, Sidney. The Oxford Companion to Sugar and Sweets (en anglès). Oxford University Press, 2015, p. 196-197. ISBN 019931361X. 

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Crème brûlée