Cygwin

De Viquipèdia
Crystal Clear app winprops bw.pngCygwin
Cygwin logo.svg Modifica el valor a Wikidata
Cygwin X11 rootless WinXP.png Modifica el valor a Wikidata
Tipusprogramari lliure i de codi obert, aplicació, Unix-like, línia d'ordres i plataforma informàtica Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial1995 Modifica el valor a Wikidata
Versió estable
3.3.5-1 (13 maig 2022) Modifica el valor a Wikidata
LlicènciaGNU GPL v3 Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Sistema operatiuMicrosoft Windows Modifica el valor a Wikidata
PlataformaWindows Modifica el valor a Wikidata
Escrit enC++ i C Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Red Hat Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webcygwin.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata
Stack ExchangeEtiqueta Modifica el valor a Wikidata

Cygwin (pronunciat /ˈsɪɡwɪn/) és un entorn Unix i una interfície de línia d'ordres per a Microsoft Windows. Cygwin proporciona integració nativa de les aplicacions basades en Windows, les dades, i altres recursos del sistema amb les aplicacions, eines de programari, i les dades dels entorns Unix. Per tant, és possible llançar aplicacions de Windows des de l'entorn Cygwin, així com a utilitzar eines i aplicacions de Cygwin en el context operatiu de Windows.

Cygwin consta de dues parts: una biblioteca d'enllaç dinàmic (DLL) com a capa de compatibilitat d'API que subministra una part substancial de la funcionalitat de l'API de POSIX, i una extensa col·lecció d'eines de programari i aplicacions que proporcionen un aspecte Unix.

Cygwin va ser desenvolupat originalment per Cygnus Solutions, la qual va ser adquirida per Red Hat. És programari lliure, alliberat sota la llicència GNU General Public License. Avui en dia és mantingut pels empleats de Red Hat, NetApp i molts altres voluntaris. Corinna Vinschen i Christopher Faylor són actualment els directors de l'equip de desenvolupament de Cygwin.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cygwin