Vés al contingut

Cécile La Grenade

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCécile La Grenade

(2022) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement30 desembre 1952 Modifica el valor a Wikidata (71 anys)
La Borie (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governor General of Grenada (en) Tradueix
7 maig 2013 –
← Carlyle Glean (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de les Índies Occidentals Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócientífica, política Modifica el valor a Wikidata
Premis

Cécile La Grenade (Grenada, 1952), és una grenadina que es dedica al món de la ciència de l'alimentació. Ha estat Governadora General de Grenada des del 7 de maig de 2013.

És la tercera de cinc germans, provinents d'una família d'empresaris i professors. La seva àvia materna Eva Mary Louise Ollivierre-Sylvester va ser la primera dona dels territoris britànics dels estats del Carib Oriental a pertànyer al Consell Legislatiu de Grenada l'any 1952 després d'aprovar-se el dret de vot de la dona.

Cécile La Grenade es va traslladar als Estats Units, on va passar la seva infància i va realitzar part dels seus estudis. Primer es va llicenciar en Química en la branca científica de la Tecnologia dels aliments per la Universitat de les Índies Occidentals de Jamaica, i posteriorment va realitzar un postgrau i un doctorat en Ciències de l'Alimentació per la Universitat de Maryland dels Estats Units. Després d'haver finalitzat els seus estudis l'any 1992 va tornar a Grenada, on es va fer càrrec de la gestió en l'empresa de producció de productes amb nou moscada fundada per la seva mare Sybil La Grenade.

En aquesta època va decidir entrar al món de la política, ocupant el seu primer lloc com a líder de la Comissió d'Administració Pública de Granada, encarregada de supervisar a tots els funcionaris públics del país.

El 9 d'abril de l'any 2013, va ser elegida Governadora General de Granada, sent investida el 7 de maig del mateix any i succeint en el càrrec l'anterior Governador General Carlyle Arnold Glean.[1] Es va convertir així en la primera dona Governadora General de Granada.[2]

Premis i condecoracions[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Grenada names first female gobernor» (en anglès), 2013. [Consulta: 11 febrer 2019].
  2. Women in Caribbean history : the British-colonised territories. Kingston: I. Randle, 1999. ISBN 9768123648.