Dólares de arena

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaDólares de arena
Dólares de Arena Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióIsrael Cárdenas i Laura Amelia Guzmán Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióLaura Amelia Guzmán, Israel Cárdenas i Pablo Cruz Modifica el valor a Wikidata
GuióLaura Amelia Guzmán i Israel Cárdenas Modifica el valor a Wikidata
MúsicaRamon Cordero
Benjamin de Menil
Edilio Paredes
FotografiaIsrael Cárdenas i Jaime Guerra Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeAndrea Kleinman
VestuariLaura Guerrero
ProductoraCanana Films i Consejo Nacional para la Cultura y las Artes Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRepública Dominicana, Argentina i Mèxic Modifica el valor a Wikidata
Estrena2014 Modifica el valor a Wikidata
Durada84 min, 80 min i 88 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà
francès
anglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema LGBT Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt3958098 Filmaffinity: 286554 Allocine: 232025 Rottentomatoes: m/sand_dollars Letterboxd: sand-dollars Allmovie: v615329 Metacritic: movie/sand-dollars TMDB.org: 287507 Modifica el valor a Wikidata

Dólares de arena és una pel·lícula dramàtica coproduïda per la República Dominicana, Mèxic i l'Argentina el 2014 dirigida per Laura Amelia Guzmán i Israel Cárdenas. Va ser seleccionada per ser projectada a la secció de Cinema del Món Contemporani al Festival Internacional de Cinema de Toronto de 2014.[1] La pel·lícula va ser seleccionada com a entrada dominicana a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa als Premis Oscar de 2016, però no va ser nominada[2][3] El 2016, la directora Laura Amelia Guzmán va anunciar que treballava en una seqüela anomenada Noelí en Los Países, estrenada el 2018.

Sinopsi[modifica]

Noeli és una jove dominicana que treballa com a escort de turistes. Té una relació de tres anys amb Anne (Geraldine Chaplin), una francesa molt més gran que compra els seus serveis. Tot i que tenen una relació transaccional, Anne està molt enamorada de Noeli, i Noeli planeja utilitzar-la per obtenir un visat per anar a França des d’on espera anar a Barcelona per retrobar-se amb la seva mare que hi ha immigrat.

Mentre estava fora amb Anne, Noeli veu el seu xicot amb una altra noia en un club. Ella s'hi enfronta enfadada mentre Anne és al safareig, però Anne veu el final de la baralla. L'Anne abandona el club i Noeli intenta evitar que marxi. No obstant això, quan queda clar que Noeli només vol que Anne pagui la factura de la barra, Anne li dona una bufetada i se'n va. De tornada a casa, Noeli té un accident de moto i li roben la motocicleta, i queda ferida al costat de la carretera.

L'Anne no té notícies de Noeli i creu que l'ha abandonada. Mentrestant, Noeli no vol tornar amb Anne i li diu al seu xicot que comenci a proveir-los. Quan s’acaben els diners, torna a Anne i li diu que està embarassada. L'Anne l'acompanya per obtenir una ecografia per veure si el seu fill per néixer està ferit i junts veuen el sonograma. Després de la seva trobada, Anne presenta a Noeli un passaport i un visat perquè puguin anar juntes a França. Ella confessa a una amiga que no creu que Noeli sigui feliç a París i que podran tornar aviat a la República Dominicana.

El xicot de Noeli s’assabenta que està embarassada i planeja tenir el fill a l'estranger. Ell li demana que es quedi i ella declina seguir endavant amb els preparatius per marxar amb Anne. La nit de la seva sortida el xicot de Noeli la ve a visitar. Noeli recull el passaport, els diners i els papers i deixa Anne dormint. Ella i el seu xicot s’allunyen i li diu que l'estima.

Repartiment[modifica]

Productora[modifica]

Els directors Guzmán i Cárdenas van basar el seu guió en la novel·la Les Dollars des sables de Jean-Noël Pancrazi. El guió original, com la novel·la, consistia en dos homes, però els directors van reescriure el guió per presentar dues dones després que Geraldine Chaplin expressés el seu interès a aparèixer a la pel·lícula.[4]

Yanet Mojica mai havia actuat abans d'aparèixer a la pel·lícula, però va ser seleccionada en funció de l'estreta semblança de la seva vida amb la del personatge que interpretava.[5]

Nominacions i premis[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]