Dani Martín García

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Dani Martín)
«Dani Martín» redirigeix aquí. Vegeu-ne altres significats a «Daniel Martín».
Infotaula de personaDani Martín García

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(es) Dani Martín Modifica el valor a Wikidata
Biografia
NaixementDaniel Martín García
19 febrer 1977 Modifica el valor a Wikidata (47 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióCantant
Actor
Activitat2000 - present (cantant)
1991 - present (actor)
GènerePop Modifica el valor a Wikidata
EstilPop rock
Influències
InstrumentVeu
Segell discogràficSony BMG
Premis

Lloc webDanimartin.com
IMDB: nm1012635 Allocine: 196948 Allmovie: p527080 TMDB.org: 102227
Facebook: DaniMartinOficial Twitter (X): _danielmartin_ Instagram: _danimartin_ Youtube: UCmOXmdVosWU4q6On-X4duZA Musicbrainz: 3dee032d-2eee-4dee-8e04-8028962b2479 Songkick: 3426471 Discogs: 1223895 Modifica el valor a Wikidata

Dani Martín García (Madrid, 19 de febrer de 1977) és un cantant i actor espanyol. Ex vocalista del grup de pop-rock El Canto del Loco.

Biografia[modifica]

Va començar a desenvolupar els seus estudis d'Art Dramàtic a l'escola William Layton, on li van facilitar els seus primers treballs com a actor teatral. Més tard, Dani decidiria estudiar en una altra escola emblemàtica quant a formació d'actors, l'escola de Cristina Rota. Als 14 anys, va debutar a TVE, presentant el programa infantil Ponte las pilas, amb el qual es va donar a conèixer per al gran públic. Mentre en Dani seguia fent papers al cinema o la televisió, quan va obtindre el carnet de conduir es va posar a treballar com a repartidor a l'empresa de distribució de material publicitari del seu pare.

A partir de la seva formació com a actor, Dani Martín ha desenvolupat nombrosos treballs com a intèrpret cinematogràfic, entre els quals s'inclou el seu paper protagonista a Sirenas de Fernando León de Aranoa, Sin vergüenza de Joaquim Oristrell, Sin fin de Carlos Villaverde i Manuel Sanabria, o Jo sóc la Juani de Bigas Luna. També cal afegir la seva participació com a actor teatral en les obres Historias en Blues i Cachorros i en sèries de televisió com Al salir de clase, Policias, Raquel busca su sitio, Petra delicado o Siete Vidas. Finalment el 18 de març de 2009 s'estrena la pel·lícula Los abrazos rotos de Pedro Almodovar on l'actor gaudeix d'un petit paper com a homosexual.

Des de l'any 2000, Dani Martín compagina la seva feina al capdavant del grup de pop-rock espanyol El Canto del Loco, amb les seves incursions al cinema i la televisió. L'any 2007 va protagonitzar una sèrie per a la cadena de televisió Cuatro anomenada Cuenta atrás, en la qual interpretava, amb molt d'èxit, l'impulsiu inspector de policia Pablo Corso.

Les seves influències musicals són variades, ja que en Dani encolta els següents grups: els Pistones, Hombres G, els Nikis, Gabinete, Green Day, M-Clan, Leño, Rosendo, els Ronaldos, els Piratas, els Rodríguez, els mítics Rolling Stones, entre d'altres.

A l'octubre de 2010 Dani Martín llançà el seu primer àlbum en solitari anomenat Pequeño, el qual inclou un llibre i un DVD. El single del seu primer disc en solitari s'anomena 16 añitos. Aquesta separació del grup només és temporal.

Al novembre de 2011 surt a la venda el llibre "Soñar no es de locos" escrit per Javier Menéndez Flores. Es tracta d'una biografia del cantant on Dani Martin fa un recorregut de la seva vida.

El segon disc en solitari, anomenat Dani Martín, està previst que surti a la venda el 17 de setembre del 2013. El primer single a Espanya s'anomena Cero, mentre que el single llançat internacionalment es titula Caminar.

Discografia[modifica]

Dani Martín a un concert de la gira Personas a Salou

Amb El Canto del Loco[modifica]

En solitari[modifica]

Senzills[modifica]

Any Cançó Àlbum
2010 16 Añitos Pequeño
2010 Mira La Vida
2011 Mi Lamento
2013 Cero Dani Martín
2013 Caminar
2013 Qué Bonita La Vida
2014 Emocional

Filmografia[modifica]

Televisió[modifica]

Cinema[modifica]

Llibres[modifica]

Premis[modifica]

Premis 40 Principals
Any Categoria Resultat
2010 Millor artista solista Guanyador
2010 Millor videoclip amb 16 añitos Nominat
Premis Disc de l'any TVE
Any Categoria Resultat
2010 Disc de l'any Nominat

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Dani Martín García