Diamond Fuji

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Diamond Fuji
Diamond Fuji darrere dels edificis de Shibuya, vist des de l'observatori del Bunkyo Civic Center, Tòquio (Japó) (1 de febrer de cada any).

El fenomen conegut com a ダイヤモンド富士 (daiyamondo-fuji, en japonès), Diamond Fuji (El Diamant del fuji, en anglès) al moment exacte de la posta del sol en la qual la trajectòria del Sol s'interseca amb la punta de la muntanya Fuji al Japó. Aquesta posta de sol és especialment bella si el dia és clar, doncs el perfil de la muntanya Fuji brilla amb el Sol darrere d'ell, a causa d'aquesta lluentor se li atribueix aquesta característica de semblança amb el diamant.[1][2]

A causa del canvi de la inclinació de l'eix de la Terra pel que fa al Sol durant el transcurs de l'any, el punt exacte de la posta del sol oscil·la al llarg de l'horitzó; així, per apreciar aquest fenomen és necessari canviar de punt d'observació d'acord amb el dia de l'any. Especialment coneguts són els dies entre finals de gener i principis de febrer, perquè el Diamond Fuji pot observar-se des de la ciutat de Tòquio si el dia és clar i permet la visibilitat de la muntanya Fuji des dels observatoris dels gratacels de la ciutat. Quan això succeeix, es congreguen centenars de fotògrafs professionals i afeccionats intentant fotografiar el moment exacte.[3]

Dates, hores i llocs d'albirament[modifica]

Febrer

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Diamond Fuji
  1. Ryall, Richard; Craig McLachlan & David Joll. Hiking in Japan (en anglès). Lonely Planet, p. 428. ISBN 1741040728 [Consulta: 16 juny 2015]. 
  2. Van de Leur, Thierry. LES PHENOMENES SOLAIRES ARTIFICIELS (en francès). Lulu, p. 299. ISBN 9782954073125 [Consulta: 16 juny 2015]. 
  3. «Viewing Diamond Fuji» (en anglès). The Japan Times [Consulta: 16 juny 2015]. Arxivat 4 de febrer 2015 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2015-02-04. [Consulta: 16 juny 2015].