Discussió:Accio Nacionalista Valenciana

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Si us plau, abans de carregar-vos la pàgina sencera sota criteris pròpis comenteu les coses per ací. He reestablit la pàgina amb la seva estructura original, tenint en compte, no obstant, determitats canvis fets, introduint-los per a fer millor la pàgina. Pense que aquest és l'esperit de la Viquipèdia. Moltes gràcies. --Taronthe (disc.) 12:36, 31 març 2014 (CEST)

No pot ser que elimines referències senceres i demanes respecte. Respecta per favor les referències que hi han.--Coentor (disc.) 13:11, 31 març 2014 (CEST)
No pots arribar i substituir completament una pàgina feta i treballada per la que tu consideres que té ser. Una mica de respecte pel treball ja fet en la pàgina. Deixa el joc de llevar canviar tot el contingut.--Taronthe (disc.) 13:15, 31 març 2014 (CEST)

Perquè has blanquejat la referència de l'única monografia que ha parlat d'ACNV?.--Coentor (disc.) 13:28, 31 març 2014 (CEST)

Perquè has esborrat els resultats electorals del partit en qüestió?.--Coentor (disc.) 13:31, 31 març 2014 (CEST)

He vengut aquí ja que el company Taronthe m'ha demanat mediació. Què us sembla si triam una versió abans de la guerra d'edicions com aquesta i a partir d'aquí, anam discutint les millores una a una? Pau Cabot · Discussió 13:39, 31 març 2014 (CEST)

Perfecte.--Coentor (disc.) 13:48, 31 març 2014 (CEST)
Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 14:05, 31 març 2014 (CEST)

Canvis a fer[modifica]

1- Hi ha un paràgraf completament autopromocional. A cap article de cap partit expliquem el seu programa polític. "El nacionalisme econòmic d'Accio té principalment dues propostes: La primera és el signament d'un nou concert econòmic i fiscal per a València,[2] en objectiu d'aconseguir que els impostos dels valencians es quedaren a València.[3] La segona és la promoció i consum dels productes valencians. Per a fomentar els productes valencians, Accio Nacionalista Valenciana proposa tenir un euro més barat, i que hi haja majors impostos per als productes que venen de la Xina i el Marroc. També tenen com a objectiu que València tinga veu pròpia a Europa, en contacte directe i sense intermediaris ni lobbys no valencians."

Es pot posar el programa polític si es pot referenciar però sense plagiar-lo i neutralitzant-lo si fa falta. Pau Cabot · Discussió 14:12, 31 març 2014 (CEST)

2-Les normes del Puig porten accents. Cal explicar que ACNV defensa les NdP sense accents.

D'acord (amb referències). Pau Cabot · Discussió 14:12, 31 març 2014 (CEST)
Crec que hi ha un apartat a la normativa que diu que "les coses d'abast públic no cal referenciar-les", cite rudament de memòria. Vull dir, que a cap font sembla que ACNV s'haja qualificat de "defensora de les NdP sense accents", però es pot utilitzar la seua web per a referenciar que, efectivament, gasten les normes del 82, i no les del 03.--Coentor (disc.) 19:48, 31 març 2014 (CEST)

Fet Fet!.--Coentor (disc.) 19:10, 6 abr 2014 (CEST) 3-El paràgraf que parla de l'ANV dels anys 30 sobra. Ja existeix un article per a això. A cap altre partit amb el mateix nom que un partit d'abans de la guerra (vegeu ERPV o Esquerra Valenciana (1998) expliquem la ideologia o història de la formació precedent).

D'acord. S'hauria d'usar una plantilla {{Confusió}}.
Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 21:27, 4 abr 2014 (CEST)

4-És rellevant els números que s'hagen publicat de la revista "Acció"? I lo de les xarxes socials, que damunt no te ni referència?

D'acord en eliminar-ho. Pau Cabot · Discussió 17:33, 31 març 2014 (CEST)
Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 21:27, 4 abr 2014 (CEST)

5- Cal explicar els resultats electorals de l'única vegada que s'han presentat a unes eleccions, les municipals de 2007 a Alfafar.

D'acord. Pau Cabot · Discussió 17:33, 31 març 2014 (CEST)

Fet Fet!.--Coentor (disc.) 19:10, 6 abr 2014 (CEST)

6-Irònicament, a la versió estable no apareix poc del redactat rellevant d'este partit: la coalició entre ACNV, RePo i UNIO. Esta és la referència.

D'acord en afegir-ho. Pau Cabot · Discussió 21:30, 4 abr 2014 (CEST)

Fet Fet!.--Coentor (disc.) 19:10, 6 abr 2014 (CEST)

7- Junt a l'anterior, l'única referència que no consistix en una nota de premsa és La tesi dcotoral de Vicent Flor. Tant la notícia de L-EMV com la tesi de Flor referencien que ACNV és un partit blaver, fet ocultat a algunes edicions.--Coentor (disc.) 13:48, 31 març 2014 (CEST)

  • Comentari Comentari Jo crec que s'hauria de ser més específic respecte valencianisme perquè existeixen 4 corrents que engloben el valencianisme i són molt diferents entre si. Crec que caldria referenciar la ideologia de Centre.--KRLS , (disc.) 15:23, 31 març 2014 (CEST)
El partit es definix com a "nacionalista valenciana", i la referència del L-EMV i la tesi doctoral de Flor com a "blaver". Crec que podem substituir valencianisme (redundant, tot partit nacionalista valencià és valencianista) per "nacionalista valenciana" i "blaver" sense majors problemes. Al cap i a la fi, no sembla un partit regionalista i no crec que ningú puga pensar que este partit és catalanista.--Coentor (disc.) 19:48, 31 març 2014 (CEST)

Sobre els canvis.[modifica]

Tinc que dir que en la majoria de coses estic d'acord. De fet la versió que havia deixat després de veure el teu canvi portava molts d'aqueixos canvis. Al deixar ara una versió més antiga no apareixen, però si ho comproves en l'històrial veuràs que és així.

En referència al terme "blaver", vull fer notar que eixe terme té unes connotacions concretes. No tot el valencianisme contrari a la unitat de la llengua és blaver. Estic convençut de que la normalització de la situació llingüística catalana al País Valencià passa per deixar de comportar-se d'una forma tan excloent amb els que pensen d'una determinada forma. En la meva opinió hi ha que diferenciar entre un blaver (regionalista, anticatalanista i reaccionari) i el valencianisme contrari a la unitat de la llengüa.

En l'article queda prou clar que són contraris a la unitat, que són crítics amb l'AVL i l'IEC, etc. És a dir, no s'està tractant d'enganyar a ningú ni ocultar res.

Comenteu-me que us sembla el que proposo. --Taronthe (disc.) 12:42, 1 abr 2014 (CEST)

El tema és que la viquipèdia no funciona com a font primària. Si la majoria de fonts externes que han estudiat el subjecte de l'article consideren que el partit és blaver, aleshores, hem d'incloure eixa informació a l'article. Sobre les connotacions del terme, fins i tot el diccionari normatiu valencià recull la paraula. Si el mot tinguera o no alguna connotació, ja ho recolliria.--Coentor (disc.) 12:51, 1 abr 2014 (CEST)
Quan parles de la majoria de fonts externes, parles de Vicent Flor i quí més? Pregunto. --Taronthe (disc.) 13:06, 1 abr 2014 (CEST)

Vicent Flor i Paco Cerdà, a Levante-EMV. ¿Quines altres notícies de premsa hi ha sobre ACNV que no siguen mencions breus o cartes al director per part dels seus militants? De fet, la tesi de Flor sola ja ens valdria, en tant que és l'única monografia (és a dir, no són notícies de premsa soltes) que ha donat cobertura al subjecte de l'article.--Coentor (disc.) 13:20, 1 abr 2014 (CEST)

Per a la resta, tenim la discussió de l'edició castellana, no cal repetir ací el foreig: en quines fonts ens basem per a NO considerar blaver a ACNV?--Coentor (disc.) 13:23, 1 abr 2014 (CEST)