Vés al contingut

Discussió:Afició al ferrocarril

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

"aficionat ferrocarril" no vol dir res. La forma gramaticalment correcta seria "aficionat al ferrocarril", però em sembla que seria més acadèmic que es digués "afecció al ferrocarril" de la mateixa manera que és més correcte definir la "numismàtica" que el "numismàtic". Llull · (vostè dirà) 16:11, 2 mar 2006 (UTC)

Disculpeu, però això hauria de ser "Afició al ferrocarril", no "Afecció", que es una alteració, una malaltia (afecció pulmonar, p. ex.) o també un estat d'ànim, però en cap cas la inclinació a realitzar una determinada activitat. Un pot ser un aficionat a col·leccionar segells, un aficionat del barça o un aficionat als ferrocarrils, però no un "afeccionat". --Oersted 18:28, 2 mar 2006 (UTC)

Són sinònims: http://pdl.iec.es/entrada/fitxa_DIEC.asp?MOCODI=12361&Page=diec Llull · (vostè dirà) 18:40, 2 mar 2006 (UTC)
Mira també aquest altre: http://pdl.iec.es/entrada/fitxa_DIEC.asp?MOCODI=794&Page=diec (que no és el mateix que "afectat") Llull · (vostè dirà) 18:41, 2 mar 2006 (UTC)
Vaja, i jo que estava tan convençut... En qualsevol cas el terme preferent sembla ser "afició", que és cap a on remet "afecció" en aquest sentit. Però no val la pena reanomenar altra vegada, no? --Oersted 19:16, 2 mar 2006 (UTC)

És necessari aquest article?[modifica]

Tan important és aquesta afició com per dedicar-li un article en exclusiva a la Viquipèdia? No seria més prudent incloure'l com una subsecció del Ferrocarril? A més, la construcció de l'article és horrorosa, costa molt de seguir, i les faltes ortogràfiques, tipogràfiques i ortotipogràfiques són constants. Sembla obra d'algú que tenia ganes de fer proves i que li deuen agradar bastant els trens. El qualificaria de friqui, i així podríem ajuntar tota una sèrie d'entrades lamentables.

Com a afeccionat al ferrocarril aquest article m'avergonyeix. Estava pensant de retocar-lo per fer-lo més acceptable, però crec millor que s'esborri i es faci de nou o, en tot cas, incloure'l com a breu capítol a l'article de ferrocarril com bé s'ha proposat aquí. Per tant, inicio votació per a eliminar l'article. --Eloi [entfe001] 11:20, 29 abr 2006 (UTC)
Estic d' acord amb aquestb apartat, trobo que aquesta afició no té tanta importància com ser un artícle senser. Tot i que em fa l' efecte que té a ver amb com està presentada; pot ser amb un altre enfoc i redactada d' una altra manera podria semblar més interesant.IgnasiBF2 (disc.) 19:19, 3 des 2014 (CET) 3/12/2014 IgnasiBF2|18:51, 3 des 2014 (CET)}}[respon]
La importància que es pot donar a una afició depen de si t'agrada molt o no. Jo no tinc aquesta afició, però aixó no vol dir que menysprei a la gent com la que surt en aquest article -> Víctor Nájera: La afición por el tren nos viene de pequeños, quizás por aquellos paseos que dabas con tu abuelo por la estación (castellà) Refer l'article a partir d'Associacions d'Amics del Ferrocarrils com han fet els francesos (fr:Association_française_des_amis_des_chemins_de_fer) per a que quedi millor pot ser una bona opció. (Jaumellecha (disc.) 00:58, 5 gen 2015 (CET))[respon]

Proposta d'apartat a l'entrada Ferrocarril[modifica]

El ferrocarril, a banda d'ésser un important mitjà de transport, també és objecte d'afició per a moltes persones que, en molts casos, arriben a constituir diverses associacions per organitzar activitats com viatges en trens històrics, visites concertades a instal·lacions ferroviàries restringides com tallers o cotxeres, i la construcció i manteniment de grans maquetes. Les associacions més importants poden arribar a fer-se càrrec personalment de material històric.

A banda de l'associacionisme tradicional, recentment ha sorgit un interès creixent per a la fotografia amb motius ferroviaris gràcies en part a les càmeres digitals i a portals especialitzats que han donat més facilitats per a desenvolupar aquesta activitat en grup. També existeixen comunitats dedicades al desenvolupament de models virtuals per a diferents simuladors relacionats amb el ferrocarril.

A banda de tot això, es podrien posar com a exemples d'associacions la AAFCB (Associació d'Amics del Ferrocarril de Barcelona), comunitats web com Tranvía Portal o el Fòrum del Transport Català i tallers de modelatge virtual com Trensim, tot això a la secció corresponent d'altres enllaços. Tampoc crec que aquest apartat hagi d'ésser gaire més extens.

--Eloi [entfe001] 19:05, 29 abr 2006 (UTC)

Païssos amb més afició al ferrocarril[modifica]

Crec que us deixeu Suïssa, on m'atreviría a dir que hi ha més afició que a França i Austria (en habitants aficionats per metre quadrat) i Japó.--89.129.70.124 (discussió) 00:34, 18 jul 2008 (CEST)(Oriol)[respon]

PD: A Suïssa hi ha Associacions que arriben a mantenir i explotar antigues línies ferroviàries.

Neutralitat[modifica]

L'article es pot millorar, però no crec que estigui justificada la plantilla de neutralitat.--Pere prlpz (disc.) 00:38, 5 gen 2015 (CET)[respon]