Discussió:Aigua

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

He eliminat tot aixo d'aqui sota pq crec que no era gaire apropiat per aquest article. Es informacio que hauria d'anar a un altre lloc. A part que s'hauria de corregir i explicar millor. Xevi 18:45 29 feb, 2004 (UTC)


La vaporització és el pas d’estat líquid a estat gasós.

Es pot produir per:
- Evaporació: quan l’aigua està en contacte amb l’aire, algunes molècules passen a estat gasós i queden incloses en l’aire.
- Ebullició: quan escalfem aigua al foc i arriba a 100 ºC, es formen bombolles i es desprèn molt més vapor. És la seva temperatura d’ebullició.

Els canvis d’estat es produeixen quan canvien les forces de cohesió entre les molècules.

En estat líquid les molècules d’aigua tenen una mobilitat i alhora hi ha entre elles unes forces de cohesió.

Quan intervé un element com la temperatura, les forces de cohesió de les molècules canvien i algunes s’alliberen i passen a l’estat gasós.


el comentari anterior sense signar és fet per Pere prlpz (disc.contr.) 22:38, 19 maig 2008 (CEST) Crec que estaria bé que es posès un article sobre la manca d'aigua perqué es un tema molt preocupant i que també es demana als alumnes de secundária.22:34, 19 maig 2008 (CEST)[respon]

Imprecisions i redundàncies[modifica]

He eliminat del primer paràgraf el comentari sobre els punts de fusió i ebullició, doncs eren incomplerts (no esmentaven la pressió). Aquestes dades ja apareixen de forma correcta al final del mateix apartat.--Vanderflauen (discussió) 13:08, 5 feb 2009 (CET)[respon]

(en Esperanto)[modifica]

(Mi pardon'pet'as je skrib'i tiu'n ĉi en Esperanto, mi ne parol'as la Katal'a'n. Se iu pov'us traduk'i ĝi'n por la ne'Esperanto'kon'ant'o'j, ĝi est'us tre ŝat'at'a.)

Ĉu tio est'us bon'a aŭ mal'bon'a ide'o ke est'as aŭ ne est'as skrib'it'a la ĉie'est'ec'o de la akv'o sur la ter'o en la en'konduk'a re'sum'o ? Kio'n ni far'as ? 2A01:CB0C:C45:E000:C4DE:4676:C8F5:85DA (discussió) 02:58, 18 març 2021 (CET)[respon]