Discussió:Arnold Hauser

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Irene, en toeira ja estan els punts que vam pensar per fer de l'autor. Digues si ens minso o falten aspectes importants d'ell. Gràcies ! el comentari anterior sense signar és fet per NatàliaPinillaRodriguez (disc.contr.) 17:56, 14 maig 2014 (CEST)

REVISIÓ[modifica]

A nivell bàsic, el treball no està malament, però crec que podríeu utilitzar més bibliografia i ampliar-lo una mica, perquè és una mica justet. Per què no heu consultat els libres del KUTERMANN o del BAUER, refernciats a la bibliografia de la pàgina del projecte, per exemple, tal com us vaig recomanar?? tindríeu més informació . Mireu també: FURIÓ, Sociologçia del arte, pp. 53 i ss.

D'altra banda, si heu utilitzat la "introducció" de l'edició espanyola del llibre del Hauser...per què no féu esment de l'autor d'aquest estudi preliminar i el citeu com a capítol de llibre, com us vaig explicar a classe el darrer dia? és a dir, tant a a la "bibliografia" (que, per cert, no heu afegit!!) com a l'apartat de "referències", hauria de constar:

HAUSER, Arnold. Introducción a la Historia del Arte. Colección Guadarrama, (?? falten dades)

MONSÓN, Pedro, "Introducción". A: HAUSER, Arnold. Introducción a la Historia del Arte. Colección Guadarrama, ??, PP. ??

(m'invento les dades, és per tal que us féu una idea)

A banda d'això:

1/falta referenciar la INTRODUCCIÓ


2/falta afegir alguna imatge (d'ell o la seva obra..)


3/ referencieu també el primer paràgraf de l'inici de la BIOGRAFIA


4/- Apartat sobre l'OBRA

visualment no queda gens bé: és massa dens:

Féu millor així:

Títol original en cursiva+ traducció+ Lloc edició+ editorial si la sabeu + any

descripció


"Sozialgeschichte der Kunst und Literatur" (Història Social de la Literatura i de l'art)(???, 1951)

Aquesta obra és una síntesi de l'interpretació històrica al voltant dels significats socials de les arts creatives. Compren, a grans trets, des de l'Art de la Prehistoria fins al segle XX. Segons alguns crítics, deixa de banda temes importants com l'Arquitectura i la Música. L’obra s’inicia amb l’estudi de les pintures del paleolític fins a l’aparició dels primers pobles sedentaris i agrícoles. Aleshores l’autor fa un salt fins a Egipte, Mesopotamia i la Grecia Arcàica. Segueix amb el Mòn Antic (Grecia i Roma), l’edat Mitjana i el Renaixement. Mirant l’art des d’un punt de vista sociològic, Hauser relaciona l’ascens de la burgesía amb el naixement del capitalisme i la lluita de clases, explicant així el predomini d’un art elitísta i antipopular. Te com a temes principals la centralitat de les classes i la pugna d'aquestes, el paper de la societat, la cultura, les ideologies i per suposat la economia.[8] Segons Hauser, aquests termes ens condicionen totalment l'art.

si teniu dubtes, mireu com ho han fet a l'artcile sobre WÖLFFLIN


5/ REFERÈNCIES I BIBLIOGRAFIA

A veure.. on es troba l'apartat de BIBLIOGRAFIA??????

I una altra cosa: quin embolic us féu amb les editoials/col.leccions.

HAUSER, Arnold. Introducción a la Historia del Arte. Colección Guadarrama,

és "colecciópn Guadarrama??" aleshores, quina és l'editorial?? i el lloc d'edició?? repasseu-les perquè no les teniu béEn conclusió


- podeu consultar més bibliografia i ampliar el treball, mantenint si voleu els mateixos apartats, o afegint algun altre si ho creieu necessari

- Cal refer l'apartat sobre les OBRES

- referenciar més el treball

- afegir apartat BIBLIOGRAFIA i repassar el sistema de citació de referències a l'apartat corresponent


Així que encara teniu una mica de feina a fer...

--IreneGras (disc.) 21:27, 22 maig 2014 (CEST)