Discussió:Budisme

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Budisme ¿religió?, Buda ¿Déu? Jo sempre pensava que era una filosofia i Buda un simple mortal que en algunes ocasions s'ha elevat a la categoria de déu però no per tots els budistes. –Pasqual · bústia 22:32, 8 mai 2006 (UTC)

Això de déu xerrica, el que és és l' il·luminat, però sí que és considerada una religió. De fet el seu inici es basa en una evolució de l'hinduisme que promet evitar el cicle de reencarnacions, malgrat que després hagi evolucionat cap a branques atees. Llull · (vostè dirà) 22:34, 8 mai 2006 (UTC)


jo estic amb en Pascual, de religió això no en te re. --Folto 15:49, 22 març 2007 (CET)[respon]
Creure en la reencarnació i el karma no és una característica religiosa? 83.45.218.5 20:06, 25 maig 2007 (CEST)[respon]

En el budisme no existeix la reencarnació (és un concepte cristià: jesús-déu va pendre cos humà-carn) en el budisme hi ha renaixement...
Realment no és una evolució de l'hinduisme, com tampoc ho va ser el janaisme... van ser moviments filosòfics de l'època i Buda tenia un bagatge cultural, això sí, però no vol dir que el budisme sigui fill de l'hinduisme. Recordo que per aquelles époques al nord de l'índia hi havia un gran moviment religiós. A més a més, en aquella època no existia l'hinduisme tal com el coneixement, sino hi havia els vedes i la religió dels Brahmans (filla de mestissatge cultural del indoeuropeus i de les cultures autòctones locals) Recordem que Buddha practicava técniques ioguiques i ja les trovem en els segells de la vall de l'indus.

:14:59, 1 juny 2009 (CEST)
Compte! La reencarnació no és un concepte cristià, no confongueu reencarnació amb encarnació, són coses totalment diferents! Pel que fa a la qüestió sobre el Budisme religió o filosofia crec que caldria reflectir a l'article que hi ha consideracions diverses sobre el tema, però que es considera religió en tant que en el budisme existeix la noció de salvació tot i que difereix de les religions semites en tant que en el budisme la salvació és fruit de la voluntat humana que amb esforç supera progressivament el desig, mentre que a les religions semites "la salvació" és un do gratuït de Déu. Penso que seria més coherent canviar la definició en tant que el Budisme està considerat una religió tot deixant clar que n'hi ha que es decanten per una postura que la considera una filosofia. Això és millor per mantenir la neutralitat de l'article. Jesusmanelmartinez (disc.)

On posar esta notícia? Sobre budisme a Tailàndia[modifica]

http://www.theguardian.com/world/2014/jun/19/monks-bad-behaviour-hotline-thai-buddhist-authorities --Hienafant (disc.) 17:29, 25 ago 2015 (CEST)[respon]