Discussió:Carmen (desambiguació)

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Discussió:Carmen)
Salta a la navegació Salta a la cerca

Si només hi ha dues opcions, la desambiguació no cal. De fet, emprenya, més que res. El millor és, al terme més important (o a l'original, en aquest cas) posar-li un {{vegeu3}} al principi de tot. --79.150.126.103 (discussió) 01:38, 8 març 2009 (CET)

No estic d'acord. La teva argumentació es basa en una sèrie d'afirmacions no justificades. Ferbr1 (discussió) 12:39, 8 març 2009 (CET)

I ja posats, la teva resposta no té ni cap ni peus! :-) Per respondre això...
A veure, si existeix la plantilla {{vegeu3}} és justament per a aquests casos en què hi ha dos significats i prou. No és necessari que hi hagi una tercera pàgina per a desmbiguar entre dues. Si busquem Carmen el millor seria que anéssim a un dels dos significats i, si no era el que buscàvem, que ens reenviés a l'altre. Com a mínim una part de la gent hi aniria directament. Així tothom ha de fer un clic més. --79.150.126.103 (discussió) 00:25, 9 març 2009 (CET)
De pas, mirem què ens diu Ajuda:Pàgina de desambiguació:
Resolució de la desambiguació
Existeixen tres formes diferents de desambiguar:
  • Enllaç de desambiguació, si només existeixen dues entrades polisèmiques.
Clar que suposo que aquesta pàgina d'ajuda també es basa només en una sèrie d'afirmacions no justificades i millor passar-ne... --79.150.126.103 (discussió) 00:29, 9 març 2009 (CET)
D'acord amb l'anònim. Si només hi ha dues pàgines amb un mateix nom, no cal la pàgina de desambiguació, sinó que amb una nota al principi de la pàgina que es digui Carmen n'hi ha prou, com fem sempre o gairebé.
En aquest cas, tot i que el significat primari sigui la novel·la, jo deixaria el nom Carmen per l'òpera, perquè tots (o gairebé tots) els enllaços incorrectes que venen aquí i els que vindran en el futur són per l'òpera i no per la novel·la. Per altra banda, la pàgina de desambiguació no cal destruir-la, sinó que n'hi ha prou a moure-la a Carmen (desambiguació).--Pere prlpz (discussió) 01:05, 9 març 2009 (CET)

A vore, John Doe. Si pretenies que jo acceptés la teva primera afirmació com si fossis un profeta que té a la má la veritat revelada, ho tenies cru. El teu segon comentari, tot i que hi sobren ironies, té la informació que calia que tingués el primer, per a ser pres en consideració. Diu prou de la teva actitut que, a qui demana justificacions de ho que diu li contestes que les seves paraules no tenen "ni cap ni peu". Ferbr1 (discussió) 09:25, 9 març 2009 (CET)

Traurem més profit de parlar com ha de ser la pàgina que de discutir si què creiem que pretenia cadascú i com parlava.--Pere prlpz (discussió) 10:06, 9 març 2009 (CET)