Discussió:Casa-fàbrica Rosés

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Article sobre edifici o sobre empresa?[modifica]

Hola @Paddy Mc Aloon, aquest article, pel que diu en el breu paràgraf introductori i per la infotaula, sembla que tracti d'un edifici on hi havia hagut una fàbrica, però, pel seu contingut sembla més aviat la història d'una empresa. De fet, després de la introducció no es torna a esmentar l'edifici fins que es diu que Rosés (un cognom que només s'ha vist en el títol de l'article, però del qual el lector no en sap encara res) té el permís per construir una casa al c/ Berenguer el Vell. Després també torna a esmentar-se la societat "Rosés i Cia", però sense que se sàpiga encara qui és el o la persona de cognom Rosés.

Si hi hagués una secció que es digués "Antecedents", amb aquests paràgrafs sobre l'origen de l'empresa (o en les empreses, perquè no acabo d'entendre si tot ve d'una mateixa o si són més d'una que es fusionen) i en la qual indiqués també qui era aquest Rosés, quedaria més clar. Com és ara l'article, fins que no es diu que la vídua de Tolrà "vengué la seva part als altres dos socis, que constituïren la raó social Rosés i Masriera" no se sap que Rosés era un soci. I suposo que era Josep Rosés i Trinxet, però aquest nom no apareix més que per dir que, a la seva mort, el succeeix un fill seu.

De vegades, quan escrivim sobre un tema que nosaltres coneixem bé, no ens adonem que a qui no en sàpiga res ni conegui el context se li poden escapar moltes coses si no ho detallem bé.

Bona nit! Mercè Piqueras (disc.) 00:56, 29 oct 2022 (CEST)[respon]

Espero que ara s'entengui millor. Per cert, com és habitual en el seu llibre, Artigues-Mas s'han fet un bon embolic amb altres dues fàbriques veïnes a aquesta. Paddy Mc Aloon (disc.) 01:12, 29 oct 2022 (CEST)[respon]