Discussió:Celtibers

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Per cert, tant celtiber com iber no porten accent en català, ja que són paraules agudes, no planes. La forma sense accent era la correcta. Enric 08:00 6 mai, 2005 (UTC)

Ho dius en serio? Agudes? Si realment es confirma, desfaig els canvis. I cultura ibèrica, du accent? --Makinal 08:03 6 mai, 2005 (UTC)
A qualsevol diccionari on ho consultis (el de l'Institut d'Estudis Catalans o el de l'Enciclopèdia –el Gran Diccionari de la Llengua Catalana–, per posar els més extensos) veuràs les entrades corresponents iber i celtiber sense accent. Ara bé, l'adjectiu que qualifica aquests pobles o cultures és ibèric i celtibèric, respectivament. Aquí sí que es manté l'accent (precisament l'accent tònic recau sobre la mateixa e del mot original, però en aquest cas s'accentua perquè s'hi afegeix el sufix -ic i la paraula passa d'aguda a plana). Un salut! Enric 08:50 6 mai, 2005 (UTC)


http://www.histocat.cat/index.html?msgOrigen=6&CODART=ART00394 <--interesant!el comentari anterior sense signar és fet per XpoferenS (disc.contr.) 12:02, 18 març 2009 (CET)