Discussió:Celtibers

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Per cert, tant celtiber com iber no porten accent en català, ja que són paraules agudes, no planes. La forma sense accent era la correcta. Enric 08:00 6 mai, 2005 (UTC)

Ho dius en serio? Agudes? Si realment es confirma, desfaig els canvis. I cultura ibèrica, du accent? --Makinal 08:03 6 mai, 2005 (UTC)
A qualsevol diccionari on ho consultis (el de l'Institut d'Estudis Catalans o el de l'Enciclopèdia –el Gran Diccionari de la Llengua Catalana–, per posar els més extensos) veuràs les entrades corresponents iber i celtiber sense accent. Ara bé, l'adjectiu que qualifica aquests pobles o cultures és ibèric i celtibèric, respectivament. Aquí sí que es manté l'accent (precisament l'accent tònic recau sobre la mateixa e del mot original, però en aquest cas s'accentua perquè s'hi afegeix el sufix -ic i la paraula passa d'aguda a plana). Un salut! Enric 08:50 6 mai, 2005 (UTC)


http://www.histocat.cat/index.html?msgOrigen=6&CODART=ART00394 <--interesant!el comentari anterior sense signar és fet per XpoferenS (disc.contr.) 12:02, 18 març 2009 (CET)[respon]