Discussió:Clima tropical

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

He fet canvis per diferenciar "clima tropical" dels climes equatorial i tropical desèrtic. En el mapamundi que hi ha en l'article també es diferencia.--Victor M. Vicente Selvas (discussió) 12:29, 9 feb 2009 (CET)[respon]

Proposta millora "clima tropical"[modifica]

La introducció actual es considera apropiada i no requereix modificacions.

En relació a les variants i classificacions, s'esmenten dues, Köppen i Papadakis. No obstant això, se suggereix la possibilitat d'enriquir aquesta secció incloent altres classificacions rellevants, com les propostes per Flohn o Alisov. Així mateix, es destaca que les explicacions actuals d'aquestes classificacions en la pàgina web són bastant simples i podrien millorar-se en abordar aspectes addicionals, com el període temporal o brindar una explicació més detallada.

Quant a l'apartat de vegetació, es planteja la reflexió que, atès que els climes existeixen de manera independent, sense intervenció humana, iniciar la secció explicant el tipus de cultiu més estès podria no ser del tot precís. Malgrat aquesta consideració, es reconeix que la secció de vegetació és completa, concisa i fàcil d'entendre.

Se suggereix incloure una explicació detallada del "Sistema de Köppen", el qual és actualment el més àmpliament acceptat. Aquesta explicació hauria d'abordar les tres classificacions del clima tropical: equatorial, monsònic i de sabana. Encara que existeix un requadre al final de la pàgina resumint aquest sistema, es proposa crear una explicació més exhaustiva.

Així mateix, es planteja millorar el requadre situat a la dreta, agregant dades o breus explicacions sobre la ubicació i característiques del clima, amb el propòsit d'oferir un resum introductori més informatiu.

Es proposa una explicació més profunda de les característiques del clima, com ara temperatures i vents. Aquesta informació podria incorporar-se a la part introductòria o formar un nou subapartat.

En la introducció s'esmenta que "el clima equatorial no es considera dins del clima tropical", però més endavant es fa referència al "Sistema de Köppen" com a font. En aquest sentit, se suggereix reconsiderar l'exclusió del clima equatorial, ja que, segons Köppen, aquesta classificació forma part del clima tropical.


Bibliografia orientativa:

https://books.google.es/books?id=5WcsDwAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=es#v=onepage&q&f=false

http://meteo.navarra.es/definiciones/koppen.cfm

https://ca.wikipedia.org/wiki/Classificaci%C3%B3_clim%C3%A0tica_de_K%C3%B6ppen Ssaez2452 (disc.) 13:48, 27 des 2023 (CET)[respon]

@Ssaez2452 S'haurien de respectar les referències aportades en la versió anterior. En la vostra edició, heu esborrat una referència prou notable Special:Diff/33168404 i heu afegit una referència que no es considera fiable (enciclopedia.us).-- Docosong (disc.) 17:24, 28 feb 2024 (CET)[respon]