Vés al contingut

Discussió:Copsychus stricklandii

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

@Leptictidium: @Nelo: Proposo que catalanitzem el nom d'aquesta espècie d'ocell, reconeguda pel Congrés Ornitològic Internacional (versió 11.2, 2021). Com que al Handook of the Birds of the World i la quarta versió de la BirdLife International Checklist of the birds of the world (desembre 2019) aquest taxó no ha estat reconegut com a espècie, sinó com a grup de sub-espècies del Shama de carpó blanc, el TERMCAT no l'ha catalanitzat. A la versió anglesa, se l'anomena white-crowned shama. Per tant, igual com amb la còssifa de coroneta blanca (white-crowned robin-chat), aquest el pordriem anomenar shama de coroneta blanca, el qual fa menció al seu tret més distintiu en relació amb l'espècie més propera.

Una alternativa seria considerar el nom específic, on es menciona l'ornitòleg britànic del s. XIX Hugh Edwin Strickland. Així ho fan a la versió espanyola (shama de Strickland). Tanmateix, crec que prou reconeixement ja es mereix aquest personatge amb el seu nom en el nom específic de l'ocell. En canvi, destacar el tret distintiu, facilita identificar el què el singularitza com a espècia pròpia.

Què us en sembla? --Gerard Viader (disc.) 11:57, 25 des 2021 (CET)[respon]

Bon dia. Com a denominació em sembla bé. Compte, emperò, que s'embolica la troca: hi ha fonts, incloent-hi l'edició de Birds of the World, que fins i tot l'han traslladat a un gènere diferent amb el nom de Kittacincla malabarica. De fet, no tenim ni el gènere Kittacincla .—Leptictidium (digui) 12:20, 25 des 2021 (CET)[respon]