Discussió:Cristòfor Colom/Arxiu Familiars

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

apartat 7 Familiars d'en Colom

Xpoforens, obro el procediment que seguí el mafoso per consensuar els apartats. Proposaré jo un text per a l'apartat. L'apartat s'hauria de dividir en ascendència i descendència. A l'apartat de descendència no pot ser tant extens (com tens a la prova) simplificarem alguns apartats amb l'arbre genealògic que crearé, i simplificarem allò dels germans i dones del Colom (en un paràgraf o 2). Així no allarguem més l'article (160kb xD). En Mafoto m'ha dit que no hi haurà tema de discussió en aquest apartat. En l'apartat de ascendència, hem de fer constar (en com a màxim 5 línies (no com a regla general, però si fer l'intent) per a l'ascendència segons casas teoria. S'ha de començar cada paràgraf amb Segons la teoria genovesa l'ascendència.... Abans d'aquesta nit presento la meva proposta de desendència (pots anar preparant la d'ascendència).--KRLS , (disc.) 11:52, 29 juny 2009 (CEST)

No hi ha suposada ascendencia a cap altra teoria que la genovesa. O be hi han tantes que podem marejar-nos.--XpoferenS (disc.) 12:06, 29 juny 2009 (CEST)

Respecte a la descendencia no se si es podria fer un arbre genealogic, nomès fins a que neixen les diferents rames actuals: Portugal, Carvajal, etc. I que incloquesin almenys els primers Almiralls o Ducs de Veragua Si es poguès fer en poc espai, esclar.--XpoferenS (disc.) 12:40, 29 juny 2009 (CEST)

Mire't l'arbre genealògic que he fet Usuari:KRLS/laboratori, jo no baixaria més abaix. S'hauran d'omplir les dates de defunció i naixença, d'acord (tu deixo fer a tu).--KRLS , (disc.) 15:12, 29 juny 2009 (CEST)

Apartat Familiars

Tema Colom o Colón

Desprès de les diferens consultes fetes optaria per deixar en la forma catalana Als Germas i Fills i a la resta emprar el cognom Colón, amb la salvetat dels Cardona Colom en els quals empraria la forma catalana. Així deixaria: Didàc Colom, Bartomeu Colom i Didàc Colom Moniz i Ferran Colom Enriquez i els Cardona Colón com Cardona Colom. La resta en la seva forma Castellana. --Marc (Mani'm?) 09:33, 22 jul 2009 (CEST)


Marc, lo de "Didac" no tiene tradición, de hecho es la primera vez que lo veo. Y reitero mi opinión de que miréis la GEC, para hermanos en catalán, a partir de los hijos su nombre real, que consta en documentos oficiales, ellos (la GEC) lo resuelven así para los hijos:
  1. Hernando Colón.
  2. Diego Colón.
Y por supuesto el hecho de que Cardona Colón tengan que ver en Valencia no hace que el apellido se transforme así por arte de magia. Repito mi posición, hermanos de Colón y tal "Colom" a partir de sus hijos, su nombre tal como consta en documentos oficiales, que si nos ponemos tiquis miquis a Diego habría que llamarlo "Diogo" que para eso nació portugués. Un saludo. Miguel Ángel "fotógrafo" Dí lo que quiera, killo 11:15, 22 jul 2009 (CEST)

Els germans, Cristòfor, Diego i Bartomeu. Els fills Diego i Ferran o Fernando (en la historiografia catalana se l'anomena Ferran (http://www.cecolom.cat/infocaps.php?id=1488 , http://www.uib.es/premsa/octubre04/dia-26/5358533.pdf ) o Fernando, el seu pare al testament també Fernando, i aquest es el nom que possa al seu llibre Historiae. La resta Colón excepte en Cardona Colom, qui sempre es escrit així en en documents oficials. València? --XpoferenS (disc.) 13:59, 22 jul 2009 (CEST)

Reduir mida

Crec que hauriem de reduir a la minima expressió els Germans, dones i Fills tot creant articles per cada un d'ells, per tal de reduri el tamany de l'apartat. L'explicació dels descendents hem sembla prou concissa i no la reduidira.

Estic d'acord amb això.--KRLS , (disc.) 13:44, 22 jul 2009 (CEST)

Potser seria millor reduir el projecte, si les bases cientifiques que son Llull i Cresques no les posem, em sembla que te massa extensió. I si amaguesim les taules ORIGEN i ARBRE també es reduiria en aparença l'entrada. --XpoferenS (disc.) 13:54, 22 jul 2009 (CEST)

A mi me parece que aparte del apartado de familiares, habría que resumir el "megalítico" apartado "Origen", además de mostrar el cuadro de "orígenes" sin desplegar. Miguel Ángel "fotógrafo" Dí lo que quiera, killo 14:08, 22 jul 2009 (CEST) PD: que se me olvidaba, hacer subapartados no es la solución tampoco, eso es engordarlo aún más innecesariamente, porque para eso ya en esta wiki existe un Artículo Principal con dichas hipótesis. Miguel Ángel "fotógrafo" Dí lo que quiera, killo 14:56, 22 jul 2009 (CEST)

Té raó en mafoto, l'apartat ORIGEN es massa llarg. La solució es simple, fer sub-apartats:genovès, català, jueu, i altres posibles origens. --XpoferenS (disc.) 14:29, 22 jul 2009 (CEST)

Si imprimiu l'entrada, de 20 pagines, 7 l'ocupen l'apartat EN LA CULTURA POPULAR. A mi em sembla mes important per a en Colom el treball d'en Ramon Llull o Cresques Abraham que la col.lecció de monuments o segells de correus. Ei, es la meva opinió, eh.--XpoferenS (disc.) 16:23, 22 jul 2009 (CEST)