Discussió:ELISA

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Bones! He escrit la part de l'ELISA sandvitx però no hi ha manera de treure el # de l'enllaç sense desfer l'enllaç, si ho sabeu arreglar endavant! Gràcies--Microbio3 (disc.) 11:13, 4 gen 2013 (CET)

Ja està! No sé si es feia així però també funciona--Microbio3 (disc.) 11:25, 4 gen 2013 (CET)

Hi noies, he deixat el que he escrit sobre l'ELISA a veure que us sembla. Qualsevol cosa sóc tot ulls. Estic oberta a critiques constructives ;)Microbio2 (disc.) 00:41, 6 gen 2013 (CET)

Suposo que podré posar-lo en el format que necesita la wiki.Microbio2 (disc.) 00:41, 6 gen 2013 (CET)

Bona nit de reis, y ojo!!! a dormir d'hora que si no no pasaran per casa vostra, no us oblideu de deixar la lleteta per els dromedaris i el vi amb galetes per els sus majezas los RRMM.Microbio2 (disc.) 00:41, 6 gen 2013 (CET)

Bones! a mi em sembla correcte la introducció però veig les frases molt separades entre elles, suposo que es queden així al posar els punts, només ho dic perquè queda diferent de les altres seccions, però em sembla bé, bona nit de Reis!--Microbio3 (disc.) 00:16, 6 gen 2013 (CET)

Ai! et falta posar la bibliografía!--Microbio3 (disc.) 00:19, 6 gen 2013 (CET)

Ja he arreglat lo de la firma, ja surt.Microbio2 (disc.) 00:41, 6 gen 2013 (CET)

No se com posar les coses mes juntes, queden rares i no es veu la diferencia entre punts, si penseu que es pot posar d'altre manera digueu i ho canvio.Microbio2 (disc.) 00:41, 6 gen 2013 (CET)


Hola! Tinc el dubte si és correte posar que amb l'ELISA directe es pot quantificar l'antígen o només en permet la detecció, què en penseu?

Demà poso la bibliografia que ara no tinc les dades.Microbio2 (disc.) 00:41, 6 gen 2013 (CET)

Home amb l'espectro es pot quantificar qualsevol ELISA, no?--Microbio3 (disc.) 13:30, 8 gen 2013 (CET)

Estic d'acord, la intensitat de color es directamentprpocional a la quantita d'antigen.--Microbio2 (disc.) 20:21, 8 gen 2013 (CET)

Molt bones! m'he prse la llibertat d'afegir algunes imatges que he trobat i que m'ha semblat que poden ser útils per a l'explicació, què us sembla? Sinó les podem treure--Microbio3 (disc.) 20:48, 8 gen 2013 (CET)

Per mi bé.--Microbio2 (disc.) 20:54, 8 gen 2013 (CET)

Val, doncs de moment deixo com a vàlid la quantificació de l'antígen, a menys que trobi informació que ho negui. Les imatges perfectes, merci!!!--Microbi5 (disc.) 00:27, 9 gen 2013 (CET)

M'estic plantejant si en algun lloc no hauriem de descriure que en la tècnica s'utilitzen blancs i controls... o és molt evident que en qualsevol tècnica s'utilitzen?--Microbi5 (disc.) 00:32, 9 gen 2013 (CET)

La microplaca té uns espais designats i crec q a l'apartar de la tècnica es diu que es fa una corba patró per quantificar i tal, però si creieu que fa falta no costa res de posar, tot i que sí, en tota tècnica s'ha de fer un blanc per a comprovar que no hi ha contaminació--Microbio3 (disc.) 01:04, 9 gen 2013 (CET)

L'elisa indirecte ja està acabat, estic obert a qualsevol comentari que es vulgui fer sobre aquesta part tot i que d'aqui a divendres m'ho mirare per si puc escriure alguna cosa més ho escriure millor el que ja he fet.Perdoneu per acabar tant tard.--Microbi 6 (disc.) 01:15, 10 gen 2013 (CET)

Revisió ELISA[modifica]

He escrit un nou apartat sobre història perquè crec que per entendre els avanços científics cal conèixer els fets i les necessitats que els precediren. Falta una part que faré més endavant ja que em cal acabar-ho de lligar tot. A veure què us sembla. De moment no he tocat res més però crec que l'apartat de tècniques cal posar-lo més ampliat i amb una altra estructura. M'agrada la claredat que van intentar aportar però va quedar molt poc "professional". No sé què en penseu. Ja anireu dient!

Ja he acabat l'apartat d'història. He intentat fer-lo breu i clar. He escrit l'article d'on l'he tret a bibliografia. Per favor, llegiu-ho i a veure què us sembla! Gràcies! el comentari anterior sense signar és fet per AinaR (disc.contr.) 15:13, 2 gen 2014 (CET)

Distibució treball[modifica]

Hola nois, he estat una mica incomunicada perquè no tenia ordinador.

He fet de nou la definició d'ELISA, ja crec que ara s'entèn amb més claretat i he incorporat un nou apartat d'aplicacions, tinc intenció d'ampliar-lo, però de moment amb el que he llegit no he trobat més informació d'aquest apartat, però estic segura que en trobaré més.

Respecte als comentaris de l'Aina em sembla bona idea lo de la història, desprès me la llegiré del tot, però el principi que he llegit sembla estar força bé :) Jo també crec que hauriem de modificar l'apartat de tècnica i a ver si se us ocurreix afegir algun apartat o modificar més coses. Ja direu.

Quan tingui un moment m'hi torno a ficar i segueixo fent modificacions i llegint articles!

Acabeu de disfrutar de les merescudes vacances! I descanseu una mica el cervell per tornar amb forces! :) el comentari anterior sense signar és fet per Sara pinyol (disc.contr.) 18:50, 3 gen 2014 (CET)

Modificacions[modifica]

Hola nois! He mirat l'article i potser estaria bé ampliar la secció de les aplicacions, i també separar els avantatges de l'apartat de tècnica. A més, penso que també estaria bé afegir referències a altres articles. Si heu modificat alguna cosa i penseu que per completar podem posar enllaços a altres articles de la Viqui... Ja direu alguna cosa... o no, com vullgueu. el comentari anterior sense signar és fet per CristinaSN (disc.contr.) 13:17, 4 gen 2014 (CET)

He corregit algunes faltes de l'inici i he posat alguns vincles a altres articles de Viquipèdia. S'hauria d'escriure el principi (funcionament bàsic) de l'ELISA. A la Wikipèdia en anglès surt abans de la història :D el comentari anterior sense signar és fet per AinaR (disc.contr.) 14:41, 4 gen 2014 (CET)

Aplicacions[modifica]

Nois, he acabat l'apartat aplicacions, ja em direu que us sembla. :) el comentari anterior sense signar és fet per Sara pinyol (disc.contr.) 14:25, 10 gen 2014 (CET)

Inconvenient[modifica]

Per cert, també he afegit un inconvenient, que acabo de trobar ara a última hora :) el comentari anterior sense signar és fet per Sara pinyol (disc.contr.) 14:56, 10 gen 2014 (CET)

Més modificacions[modifica]

He afegit més links, he retocat l'apartat de avantantges i inconvenients canviant bastant el format, etc. el comentari anterior sense signar és fet per AinaR (disc.contr.) 22:27, 11 gen 2014 (CET)

Principis bàsics de l'ELISA[modifica]

He fet l'apartat de com funciona l'ELISA, volia ficar una fotografia que he trobat que ho representa molt bé, però des de l'ipad no ho he aconseguit, quan hem fiqui a l'ordenador ho torno a intentar. el comentari anterior sense signar és fet per Sara pinyol (disc.contr.) 18:23, 16 gen 2014 (CET)

Fusió[modifica]

Crec que ELISA competitiu, que està marcat per fusionar aquí, no s'hauria de fusionar perquè és massa llarg. Ara aquí n'hi ha un resum, que és el que toca.--Pere prlpz (disc.) 18:35, 16 gen 2014 (CET)

Bibliografia![modifica]

Per favor nois, recordeu de afegir la bibliografia (pàgines web, articles, llibres, etc.). És important! el comentari anterior sense signar és fet per AinaR (disc.contr.) 10:17, 17 gen 2014 (CET)

Nou apartat[modifica]

He afegit el tema de Tècnica, si podeu podríeu repassar la part de "enzims conjugats" que crec que no m´ha quedat prou clara.

De tot[modifica]

He afegit el nou tema "Dot-Elisa", al qual al cap de moltes hores, he aconseguit afegir-hi una foto. També he modificat una mica la part de processos i hi he afegit una taula comparativa que he fet perquè considero que quedava més clar. També he afegit un llibre que m'ha servit a la bibliografia. Crec que s'hauria de fer una ullada als diferents tipus d'ELISA perquè alguns són una mica difícils d'entendre (en el sentit que són "durs") --MrPotatoDeluxe (disc.) 00:13, 19 gen 2014 (CET)

Bibliografia, enllaços, últims retocs...[modifica]

Nois he afegit la meva bibliografia, he afegit enllaços i he fet algun últim retoc. Crec que entre tots hem fet una bona feina. Se m'ha fet impossible pujar la fotografia, desprès de pasar-me estona abarallant-me amb el wiki common. Un sola coseta, crec que les fotografies s'haurien de ficar una mica més grans, pràcticament no s'aprecien. No sé que en penseu?

Que descanseu i molta sort a l'examen de demà! :) :* :* --Sara pinyol (disc.) 23:26, 19 gen 2014 (CET)Sara_pinyol

Comencem[modifica]

Hola noies, abans que res intentaré definir per punts el que penso que s’ha de canviar del article (em deixo coses segur):

Treure l'apartat de dot-ELISA.

Treure, o com a mínim, modificar l’apartat d’avantatges i inconvenients. Trobo que mai he vist un apartat així a cap article de la wiki. A més, són avantatges i inconvenients respecte a alguna cosa, i aquí només estem tractant amb ELISA, no estem fent una comparació de proves. Es podria reutilitzar simplement per afegir-ho a la intro, en plan info d’interès.

Afegir un índex(no n’hi ha). Aquells típiques de color blau que són enllaços que et porten a l’apartat que vols.

Afegir un apartat final de enllaços externs. On hi hagi enllaços a altres vikis del mateix tema (si n‘hi ha)

Referenciar tot l’article, que és el que més ens costarà suposo. Aquí diu com fer-ho: https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Citau_les_fonts#Quan_citar_les_fonts

Per a fer tot això intentem-nos ajudar de la bibliografia que han deixat els de l’altre any. Bé, res més, aquí us deixo la meva proposta de treball. Ja em direu si trobeu que està bé o voleu afegir més coses. Ara hem de quedar com repartirem la feina. Bones festes!

Fgonzalezsole (disc.) 11:48, 30 des 2014 (CET)

Holaa! Lu de les referències sí, costarà, però les hem de afegir, suposo que l'apartat de bibliografia vé a ser com unes refereències però sense posar cada lloc on les han utilitzat. Hem d'anar buscant i comparant la informació dins l'article. Hi ha 10 llibres/webs, deuen ser a la facultat no? podem mirar per internet si n'hi ha algun online. I si algun no el trobem busquem noves referències...

L´índex jo si que li veig jajaj allò que surt blau i vas allà on cliques, la taula de continguts (mira-t'ho bé).

Esborrar dot-elisa molt fàcil, ho trec? una cosa menys. Ja que hi som, tant per tant, podem posar-ho en una nova pàgina de viquipèdia "dot-ELISA, per no eliminar la informació.

Avantatges i inconvenients no trobo que estigui malament, si de cas podriem posar títol tipo "característiques" i revisar el contingut o posar-ho a la intro com dius tu @fgonzalezsole (per no desvelar el teu nom, jeje).

Podem afegir apartat típic de "veieu també" amb els enllaços directes a articles de la viquipedia com l'ELISPOT, ELISA competitiu,...( que ja surten abans, però els podem posar al final tots junts), que vindria a ser com lu que dius d'enllaços externs, però crec que els enllaços externs són una altre cosa, com articles de fora la viqui....(d'aquí el nom d'externs).

Lunn23 (disc.) 16:55, 1 gen 2015 (CET)

He eliminat el dot-ELISA. El tinc copiat en un word per si volem fer una nova pàgina amb la info. Albagasco (disc.) 10:48, 2 gen 2015 (CET)

Dot-elisa no estava eliminat?? jo encara li veig, el trec. potser no ho vas guardar Lunn23 (disc.) 11:34, 17 gen 2015 (CET)

Sí que ho vaig eliminar! no ho entenc Albagasco (disc.) 11:41, 17 gen 2015 (CET)

Estem fent referències i no hi ha apartat de referències jajaja vaig a posar-lo, si averiguo com Lunn23 (disc.) 13:25, 17 gen 2015 (CET)

També afegeixo apartat d'enllaços externs i hi poso un enllaç a una pagina d'ELISA i potser un video de youtube il·lustratiu. Lunn23 (disc.) 16:14, 17 gen 2015 (CET)

Repartiment treball[modifica]

Hello again,

Crec que ja és hora de que ens repartim el treball. He fet 4 blocs de feina equivalents per a que cadascú s'encarregui d'un, encara que tots hem de revisar el treball dels altres (os estaré vigilando muahahaha).

Bloc 1: Introducció + història + principis

Bloc 2: técnica + aplicacions

Bloc 3: avantatges i inconvenients + fins elisa indirecte

Bloc 4: elisa sandvitx - fins al final

Encara que en funció del que quedem sobre avantatges i inconvenients:

Opció 1: incorporar-ho a la introducció. Llavors, el bloc 1 i el bloc 3 s'intercanviarien l'apartat de història per l'apartat d'avantatges i inconvenients.

Opció 2: canviar el títol per característiques com diu la ire (he revelat mig nom teu :0) i canviar una mica l'estructura del text (no m'acaba de convèncer tal com està).

L'apartat de "veieu també" com diu la ire el podem anar fent sobre la marxa entre tots. Per cert, MOLT IMPORTANT: LLEGIU TOTS ELS APARTATS DE VERIFICABILITAT, COM CITAR, QUINES FOTOS PODEM INSERIR... PER A QUE NO ENS TORNIN A POSAR EL QUADRADET INOPORTÚ DE LA CAPÇALERA

Llavors, queda per a decidir com voleu repartir les parts (per ordre alfabètic, per pes, per altura, per edat mental...). També si a algú li fa molta il·lusió fer algun apartat en concret se'l pot demanar. Ai si, i lo dels avantatges i inconvenients.

Aquí acaba la meua parrafada, I'm looking forward your reply. Bon any nooou!!! Fgonzalezsole (disc.) 12:21, 2 gen 2015 (CET)

Vale, recordem qui fa cada part: Bloc 1-Alba

Bloc 2-Fgonz

Bloc 3-Lunn

Bloc 4-Marlene

A mi que em toquen els avantatges inconvenients posaré el títol de característiques, però potser ho introdueixo just al final de l'apartat "Principis(fonaments bàsics)" ( o sigui a dins) o despreé d'aquest apartat, abans de les aplicacions etc. Us sembla bé? Per cert, trobo més llarg l'apartat 4 que altres, pot ser? Lunn23 (disc.) 12:48, 17 gen 2015 (CET)

He estat revisant gramàtica, ortografia i enllaços interns del meu apartat. La info de l'apartat d'avantatges i inconvenients es interessant i em sembla correcte posar-ho amb els fonaments bàsics, o fins i tot a la introducció. Intenteu afegir enllaços interns que siguin útils perquè diu que hi ha pocs... Albagasco (disc.) 12:57, 17 gen 2015 (CET)

Hola, he fet l'apartat de ELISPOT i he acabat de revisar ortografia, posar enllaços de l'apartat Tècnica i alicacions. Per cert, he mirat a l'historial de modificacions i totes les que vaig fer a tècnica surten amb un numero IP i va ser perquè ho vaig fer des de l'ordinador de la bilioteca i no me'n vaig recordar d'iniciar sessió... T.T Que consti que les he fet jo... Fgonzalezsole (disc.) 21:53, 18 gen 2015 (CET)

Bé, la última intervenció... He acabat de fer la part de l'ELISA competitiu que no l'havia fet ningú. Sort per l'examen demà! :)Fgonzalezsole (disc.) 23:52, 18 gen 2015 (CET)

He afegit el que creia que faltava i modificat algunes coses, s'ha m'ha perdut la meitat de la info perque el meu ordinador no arrenca... enfin, sort a vosaltres també!! T.T ..... sha mha borrat una part i pensaba que tambe habia borrat lo davantatges i inconvenients i ho he tornat a copiarrr pensant que s'havia perdut la info... despres he vist que estava en laltre apartat.. ara ho borro... treball inutil el que acabo de fer..