Vés al contingut

Discussió:Eleccions al Parlament Europeu de 2024

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Debat sobre les dades dels resultats als Països Catalans[modifica]

Amb @KajenCAT hem tingut un debat sobre si les dades dels resultats als Països Catalans han d'estar en aquest article o fer un article específic com els que es fan amb els estats membre de la Unió. No hem arribat a un acord i obrim el debat per tenir més visions.

Sobre la posició en contra d'obrir un nou article, en @KajenCAT ha comentat:

  • "No estic d'acord en crear un article específic que no concordi amb una circumscripció electoral d'aquestes eleccions. Per això, ho he afegit a les eleccions europees generals, atès que engloba resultats d'un nivell superior a una circumscripció electoral que poden ser d'interès pels lectors del nostre domini lingüístic. Crec que per alguna vegada que coincideixen eleccions en pràcticament tots els Països Catalans, val la pena aprofitar-ho".

Pel que fa a obrir un article diferent, he comentat:

  • "El tema dels resultats als Països Catalans, crec que no hauria d'anar en el general... si vols fer una entrada específica pel nostre país, crec que hauria d'estar en un article independent com és Eleccions al Parlament Europeu de 2024 (Espanya), perquè si no hauríem de posar al mateix article els resultats de tota la Unió Europea, i habitualment és un resum de com ha quedat i després als articles estatals va el concret. Per exemple a la Wikipedia en Eusquera, ells tenen el seu article de les eleccions europees i un altre amb els resultats a Euskal Herria, tant de territoris sota administració espanyola com francesa".

FGarrobo (disc.) 09:34, 17 juny 2024 (CEST)[respon]

No trobo cap necessitat de posar els resultats als Països Catalans en un article a banda. Si la secció creix molt potser sí, fent-ne un resum aquí.
De fet, per qualsevol altra part de la Unió diria el mateix, encara que sigui un estat membre.--Pere prlpz (disc.) 11:34, 19 juny 2024 (CEST)[respon]
Tampoc no ho trobo necessari, però més aviat per una qüestió de referenciabilitat: més enllà de Vilaweb (i encara...) difícilment podríem sostenir amb referències fiables un article independent sobre els resultats en un àmbit geogràfic que no és circumscripció electoral, en canvi com una secció de l'article general hi encaixa i es contextualitza millor. Sí que en canvi és o pot ser un tema d'interès per a qui llegeix la VP i específicament l'article general és un crec que hi queda específicament més ben encaixat, perquè és transversal a diferents circumscripcions. En segon lloc, estem parlant, com a mínim ara mateix, d'una secció relativament curta, no veig que doni per un article. -- Quetz72 (disc.) 17:05, 19 juny 2024 (CEST)[respon]