Discussió:Escuderia MATHC

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Neteja de text publicitari[modifica]

@EscuderiaMATHC: en el probable cas de que tingueu relació amb l'escuderia, heu de saber que incompliu les polítiques de la Viquipèdia i mai haurieu d'editar un article amb Conflicte d'Interessos.

N'he eliminat, per segon cop, el text sobrer: dos esdeveniments puntuals de 2023, en el que pràcticament no es parla de l'entitat, amb un redactat gens enciclopèdic i sense les degudes referències. Si us plau, no continueu alterant l'article ja que corre risc de ser proposat per ser suprimit.

Gràcies per l'atenció. Cataleirxs (disc.) 10:04, 8 feb 2024 (CET)[respon]

Bom dia. Crec en l'expressió Catalana "Parlant, la gent s'enten" i agraeixo que m'hagis fet arribar aquest missatge. Sóc novell en la viquipedia, i considero a més a més( potser en un futur canvio d'opinió) que l'edició de continguts d'aquesta, no es gaire fàcil i amè.
No entenc el fet que s'esborrin "fets puntuals" però verídics que ha organitzat l'escuderia( a diferencia per exemple, de la "fira modernista" on sí, hi participa, però no n'es l'organitzadora.) Tot té la seva impòrtancia i tinc molt clar que, tan el "Sopar del Dakar" hi ha d'apareixer( no tothom organitza actes de reconeixement als nostres esportistes a la seva tornada d'una prova esportiva mítica i dura) i el "Seat 1200/1430 International meeting"( organitzat 100% per l'escuderia MATHC) ha servit per aconseguir coses impensables durant molt temps, entre elles,( la més important) que SEAT hagi aceptat la paternitat de INDUCAR( empresa Terrassenca, com MATHC) en la creacio del projecte "1200/1430 Sport" (conegut popularment com a "Bocanegra") fet que durant decades ha manipulat i en la conferencia que es va fer a la seu de MATHC( amb la participació de Isidre Lopez, responsable actual de " SEAT històricos) i els posteriors textos escrits per Valentí Fradera( SEAT historicos) a " Motor Clasico", s'ha solucionat aquest gran error que en els últims temps de la dictadura Franquista ( i la posterior desídia per part de moltes parts) varen fer.
Puc entendre que em diguis que el format no era el correcte per una enciclopedia( em costa una mica d'entendre, tot i haver-me llegit el formulari de viquipedia en la redacció de noves entrades etc..) però crec que es mes constructiu editar fets verídics( vaig aportar un enllaç de referencia del esdeveniment d'un diari digital, que malauradament, veig que també s'ha esborrat) abans d'esborrar-los amb l'unic pretext de ser "fets puntuals", perque això no vol dir que sigui menys rellevants a més a més de ser verídics( es van realitzar) en les instalacions de MATHC i organitzats per MATHC, per tan, formen part de la trajectoria de l'escuderia.
Proposo que em sugereixis, de quina forma creus que haurien d'apareixer aquests 2 esdeveniments citats anteriorment. La idea es mica en mica, anar completant l'entrada de l'escuderia a la wikipedia( sempre desde el respecte a la resta d'editors i agraïnt la feina i apunts que em pogueu fer), perque per exemple, també vull afegir proves que s'havien fet durant els 50 anys d'historia de l'escuderia i que ara no es fan.
Gracies EscuderiaMATHC (disc.) 11:29, 8 feb 2024 (CET)[respon]
@EscuderiaMATHC Crec el que us intenta dir el company és que no haurieu d'editar l'article enciclopèdic. En cap cas, es qüestiona la rellevancia de l'organització però si el text el fa la mateixa entitat, l'article tendeix a ser no neutral i esbiaixat, vegeu Viquipèdia:Punt de vista neutral i Viquipèdia:Conflicte d'interessos. Gràcies per la vostra comprensió.-- Docosong (disc.) 14:52, 8 feb 2024 (CET)[respon]
Gracies per les teves paraules. Puc entendre el punt de vista sempre i quan el que s'hagi publicat sigui així. No es el cas. En cap moment, el text esborrat, utilitzava termes com "el millor", "els mes gran" etc etc etc.... tan sols exposaven 2 activitats organitzades per l'escuderia i a les instalacions d'aquesta. Si amb gairebé 23 anys que te la Viquipedia en Català, ningú previament a parlat d'aquesta escuderia( sí hi ha referencies d'altres, i em sembla molt bé) algú ho ha de fer i hem decidit fer-ho de forma constructiva i amb verecitat.
Proposo el següent text:
" El 10 de febrer de 2023, la escuderia va celebrar el "Sopar Dakar 23", amb un col.loqui on diferents participants del Dakar 2023, vàren explicar la seva experiencia. El sopar es va fer a les instal.lacions de Can Salas, seu social de la escuderia MATHC"
" El 28 i 29 d'octubre de 2023, la escuderia va organitzar el " International meeting SEAT 1200/1430 Sport", un col.loqui amb Antoni Amat( director tecnic de la desapareguda coperativa Terrassenca INDUCAR, creadora del projecte 1200 Sport) entre d'altres persones. El col.loqui i posterior dinar es va fer a les instal.lacions de Can Salas( seu social de la escuderia MATHC) i posteriorment els participants( 40 unitats d'aquest model) vàren marxar en comitiva fins el MNACTEC, museu on hi ha dipositat l'arxiu de INDUCAR". EscuderiaMATHC (disc.) 19:38, 8 feb 2024 (CET)[respon]
@EscuderiaMATHC Com he dit abans, ningú esta discutint la veracitat sinó la neutralitat de l'article. Tal com diu VP:CI: No editeu ni per interès propi, ni proper. Això inclou interessos personals, mercantils o financers. Abstingueu-vos especialment d'editar la vostra pròpia biografia, de fer edicions promocionals i edicions per encàrrec o remunerades. Aquestes edicions poden ser molt controvertides i us poden passar factura públicament. Si malauradament ningú ha fet l'article de l'entitat, potser és simptoma que no és enciclopèdic. Per altra banda, aniria bé que facilitèssiu les referències adients per afegir el text que proposeu.-- Docosong (disc.) 20:10, 8 feb 2024 (CET)[respon]
No entraré a discutir què es enciclopedic o què no( ja estic acostumat a viure en un entorn que li costa molt entendre que l historia del transport, competició etc..també es cultura). No editaré, però en els pròxims dies us presentaré varies referencies en aquest espai( una ja es va posar, però es va esborrar al borrar els paràgrafs) i en parlem. Gracies i bona nit. EscuderiaMATHC (disc.) 21:05, 8 feb 2024 (CET)[respon]
Gràcies @Docosong per la mediació.
En relació a la referència esborrada, es pot recuperar a l'historial de l'article: [1] Com veuràs, l'enllaç que vas afegir està trencat. El correcte seria aquest altre: [2] En aquesta notícia es cobreix abastament l'esdeveniment, però no se'n parla gens de l'escuderia, que ha de ser el tema principal de l'article.
En quant a la neutralitat del punt de vista, no és tant pel llenguatge, si no pel que fa al contingut. Dono un exemple: vist des de fora, és inversemblant que la cobertura de dos esdeveniments puntuals de 2023 ocupin 2/3 del text de l'article, mentre que les 45 edicions del Ral·li de motos passin desapercebudes.
Salut. -- Cataleirxs (disc.) 10:08, 9 feb 2024 (CET) Cataleirxs (disc.) 10:08, 9 feb 2024 (CET)[respon]
Referències
  1. «Rècord de participació a la trobada internacional de SEAT 1200 Sport a Terrassa», 31-10-2023. [Consulta: 31 octubre 2023].
  2. Garrido, Judit. «Rècord de participació a la trobada internacional de SEAT 1200 Sport a Terrassa», 31-10-2023. [Consulta: 31 octubre 2023].