Discussió:Estació de Barcelona-Sants

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

L'estació de Sants inclou l'estació de trens de rodalia, regionals i llarg recorregut de la Renfe, amb l'actual línia de l'AVE, anomenada Barcelona Sants, tal com diu aquest article, i també les estacions del metro de les línies L3 i L5, i llavors s'anomena Sants Estació. Per tant, crec que la redirecció de l'article Estació de Sants-Estació (que, realment, sona redundant i cacofònic) i la pèrdua de la informació que conenia és errònia, ja que una cosa és l'estació de ferrocarril i l'altra la del metro. Com a molt, si de cas, es podria fer un article anomenat Estació de Sants que indiqués que inclou les estacions de ferrocarril Barcelona-Sants i de metro Sants-Estació. –Enric 11:56, 15 maig 2008 (CEST)

Jo vaig fusionar els dos articles. Jo em decanto en un nom genèric per les dues estacions, si no ens trobaríem en casos com Plaça Catalunya on tindríem per separat l'estació de Rodalies, la de metro línia 1(Transversal) , la de metro línia 3 (GMB), i la de ferrocarrils de la generalitat. Realment crec personalment que seria caòtic i poc pràctic. A dins l'article es podria separar per parts aleshores i desenvolupar individualment cada una. Així dono suport a un article anomenat Estació de Sants que ho englobi tot.--Terrissaire (discussió) 12:39, 15 maig 2008 (CEST)

La primera línia de l'article Barcelona Sants (antigament anomenada Roma i la L3 Roma Renfe) és la principal estació de ferrocarril de Barcelona dona a entendre que l'antic nom de l'estació de Renfe era Roma i Roma Renfe, quan això és incorrecte, ja que aquestes denominacions eren les de les estacions de metro de les línies 5 i 3. Com que a l'article es parla d'aquestes estacions, trobo que seria millor possar-ho de manera més aclaridora per a evitar confusions.--El Llop (disc.) 14:59, 12 ago 2009 (CEST)