Discussió:Eugeni Trias i Sagnier

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Si us plau, et demano que consutlis la versió castellana d'aquesta veu, que ara s'ha millorat substancialment, i consultis tot el material allà referit per tal de canviar, completar i actualitzar la versió catalana, car el redactat actual de la versió en catlà tergiversa la presentació d'aquest autor i en dóna una figura sesgada del mateix, al relacionar-lo l'usuari amb la Falange o imprecisions d'aquesta mensa, merci --87.223.3.224 (discussió) 06:55, 25 oct 2009 (CET)

En l'article no es diu pas que Eugenio Trías Sagnier fos membre de Falange, però és demostrat que sí ho fou el seu pare, Carlos Trías Beltran, tal i com s'ha obtingut de diverses fonts escrites (vegeu l'article). També és cert que un dels seus germans ha estat un càrrec important del Partit Popular a Catalunya. No m'ho he inventat pas. I si no agrada, ho sentoWalden69 (disc.) 13:44, 25 oct 2009 (CET)

No he posat en dubte la veritat de la informació que s'hi dona del seu pare o germà. El tema esta en que la wiquipèdia és una enciclopèdia objectiva, i le veu catalana de Eugenio Trías ha de destacar al lector de forma objectiva i ajustada qui és aquest pensador; en aquest sentit el que més destaca del seu pensament és precisament les posicions que estan a les antípodes del falangisme o del més característic de la línia dura del PP. És un autor, per exemple, que ha escrit també en català sobre Joan Maragall, Eugeni D'Ors, la Catalunya Ciutat, etc. etc. Si mireu les fonts que es citen a la versió castellana veureu com ha esat un pensador anticonservador, de lluita contra el franqiusme i els totalitarismes, i inclús d'un seriòs interès pel pensament de Marx, és a dir tot el contrari del que ara entenen els usuaris quan consulten la versió catalana d'aquest entrada. A més tant les seves memòries com els seus biògrafs expliquen com va ser membre del partit comunista i actiu lluitador a favor de les lliberats i contra el franquisme. Ara la idea amb la que es queden els usuris quan consulten aquesta entrada és tot el contrari, és a dir, que aquesta entrada està tergiversant la figura del filòsof al destacar coses molt secundariament relacionades amb ell (el seu pare o un dels seus 7 germans) i gens relacionades amb la seva realitat biogràfica i intel.lectual. Això és una infracció de l'esperit de la Wiqui. Gràcies --Arash (disc.) 06:20, 27 oct 2009 (CET)

Arash, no veig res incorrecte en el redactat actual. Si vols afegir-hi més informacions, pots fer-ho, és clar. Pau Cabot · Discussió 07:10, 28 oct 2009 (CET)