Discussió:Fèlix Millet i Maristany

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

existe algun parentesco entre este F.M. Maristany y Joan Maristany, el capitan negrero hijo tambien de El Masnou?el comentari anterior sense signar és fet per 88.18.175.118 (disc.contr.) 00:52, 23 des 2011 (CET)[respon]

Burgos i col·laboració amb el feixisme[modifica]

Per dir això que el tipus va passar a Burgos i va col·laborar amb el feixisme cal referència. Més considerant que l'afirmació pot ser fruit d'una mala millora del text que era força nefast però més ambigu: "fou amenaçat de mort i va fugir de Catalunya. Marxà a Burgos i es posà de part dels insurrectes." (Revisió del 21:31, 31 ago 2008)

La Viquipèdia espanyola diu que primer va marxar a Trieste i després va passar a Burgos per "lluitar" contra la República amb els "sollevats", però tampoc dona referència. La Neerlandesa també diu que va anar a Trieste i després es va instal·lar a Burgos (picada d'ullet) i va fer-hi contactes. Deixa la col·laboració amb el feixisme per als teps del franquisme. Tampoc en dona referències.

L'Enciclopèdia Catalana, en canvi, diu que en esclatar la guerra, la Generalitat el va salvar i ell es va instal·lar a... Sevilla. L'Enciclopèdia de la Música diu que passà per França i Itàlia abans d'anar a parar a Sevilla i, després, a Madrid.

Jo no en sé res d'aquest Millet, però tot això es deu poder aclarir.

--Pixolives (disc.) 02:52, 9 set 2019 (CEST)[respon]