Discussió:Fruita seca

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fruits secs[modifica]

Atès el que diu el DIEC penso que caldria reanomenar l'article Fruits secs per distingir-ho encara més de Fruita dessecada

Jo diria que.. L'avellana és el fruit de l’avellaner L'ametlla és el fruit de l’ametller El pinyol és el fruit del pi

..no la fruita!..

DIEC

fruit 1 m. En les plantes angiospermes, producte de la fecundació que conté les llavors, originat bàsicament pel desenvolupament de l’ovari, de forma i consistència diverses segons les espècies. La gla és el fruit de l’alzina. Una planta que no fa fruit. 2 PER ANAL. Peduncle, receptacle, etc., acrescent més o menys carnós i sovint comestible. 3 PER ANAL. Òrgan que porta les llavors en les plantes gimnospermes. 4 Infant que una dona porta en el seu si. El fruit de les seves entranyes. El fruit del vostre sant ventre. 5 FIG. El fruit del seu enginy. 6 Qualsevol producció de la terra que ret una utilitat; profit, utilitat, que alguna cosa produeix. Els fruits del seu treball, de les seves fatigues. Els fruits d’una bona educació. Treballar amb fruit, sense fruit. Donar fruit un treball. el comentari anterior sense signar és fet per Mcapdevila (disc.contr.) 13:25, 9 oct 2010 (CEST)[respon]

Fruita seca o fruits secs? o de closca? I la dessecada?[modifica]

Entenc que tot i que el llenguatge col·loquial no realitza correctament les apreciacions entre fruits i fruites quan parla de "fruits secs", si bé s'ha pres aquesta nomenclatura és en relació al següent:

Fruita de closca

http://www.materiadellengua.cat/2012/04/sobre-els-fruits-i-les-fruites-seques.html

"Fruita" http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0067385

"Fruit" https://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=fruit&operEntrada=0

És a dir, que un fruit és "l'ovari desenvolupat que conté la llavor o les llavors formades", i se'n pot dir fruita quan aquest resulta ésser comestible.

Entre fruita seca i fruita de closca no hi hauria cap diferencia.

I el que si s'hauria de tenir molt en compte, és a diferenciar clarament la fruita seca de la fruita dessecada, doncs aquesta última és bàsicament fruita fresca que ha estat sotmesa a un procés de dessecació.

Així doncs, hem d'evitar confusions entre aquestes nomenclatures, sobretot quan actualment segons la normativa alimentaria en restauració que obliga des del 13 de desembre del 2014 a citar els 14 al·lèrgens escollits per l' EFSA la fruita seca apareix com un d'aquests 14 possibles al·lèrgens.el comentari anterior sense signar és fet per Carles90ar‎ (disc.contr.)