Discussió:Hispània

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

No creieu que l'entrada de l'article està enfocada des d'un prisma massa "espanyol"? Només s'indica que, de les divisions d'Hispània, la Tarraconense i la Bètica eren a la "futura Espanya" i la Lusitània ocupava "Extremadura i Portugal"; aquesta última especificació sí dóna una certa idea de la situació geogràfica de la Lusitània, però de les altres dues, a part que siguin "espanyoles", no se n'indica res més. A més, si un no sap llatí, no entén perquè la Tarraconense era abans la "Hispània Citerior" (o de més a prop -de més a prop de Roma, s'entén) i la Bètica i la Lusitània eren la "Hispània Ulterior" (o més allunyada). A més, el fet d'enllaçar els noms d'aquestes regions en llatí (Hispania Tarraconensis, Hispania Baetica, etc.) i no en l'adaptació catalana més coneguda (Tarraconense, Bètica, Lusitània) fa que ningú hi accedeixi des d'aquí. No ho sé, potser m'he embolicat massa i jo mateix ho hauria pogut solucionar... --Enric 17:56, 27 nov 2005 (UTC)

Una altra cosa... creieu que la categoria "Història d'Espanya" és correcta? Posats a fer, també podria estar dins "Història de Catalunya", "Història dels Països Catalans", "Història de Portugal", etc., realitats inexistents totes en aquella època, Espanya inclosa. No seria millor "Història de la Península Ibèrica", o tan sols "Península Ibèrica" o, també, "Imperi Romà"?? --Enric 18:00, 27 nov 2005 (UTC)

Crec que l'article s'hauria de dir Període romà a Espanya, emulant el que es diu Període romà a Catalunya. Llull · (vostè dirà) 15:37, 9 juny 2007 (CEST)

Amb el que hi ha potser és millor Període Clàssic a Espanya. No entenc bé, per què amb aquest nom hi ha exactament aquest contingut. Geo (discussió) 13:12, 24 des 2007 (CET)