Discussió:Historiografia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

--Peer (discussió) 19:23, 23 gen 2009 (CET)

Proposta d'avaluació--Peer (discussió) 18:46, 21 des 2008 (CET)

Demanda[modifica]

Algú podria fer aquest article, si us plau?

Intentaré fer-hi alguna cosa, tot i que no puc prometre res. Sóc nou aquí, però estic una mica mosca amb el fet que es vulgui eliminar l'entrada. Si parlem per criteris d'utilitat ja podem començar a carregar-nos el 99% dels articles publicats. --Montag73 23:02 22 oct, 2005 (UTC)

Bibliografia traduïda?[modifica]

Crec que els títols de la bibliografia estan traduïts al català i originalment, com a mínim, alguns semblen en castellà?--Peer 13:57, 23 jul 2007 (CEST)

Veient la viquipèdia espanyola, diria que tots aquests llibres són en castellà (o són ells els que han traduït el títol, però no crec). Jo els tornaria a deixar en castellà i, si hi ha dubte en algun, sempre es pot comprovar l'ISBN.--Pere prlpz 14:00, 23 jul 2007 (CEST)
Comprovats els ISBN, tots són en castellà. Fins hi tot s'havien traduït les editorials, Madrid:Trobada en lloc de Madrid:Encuentro. És un tema més profund, però aprofito per dir que no em sembla bé posar referències que no s'han llegit, de la mateixa manera que si utilitzo un llibre no se m'acudiria afegir-hi totes les referències de l'annex usades per l'autor. Aquí l'única referència utilitzada és es.wiki. --V.Riullop (parlem-ne) 17:48, 26 jul 2007 (CEST)
l'article està força bé però caldria revisar (i al meu parer reduir) els enllaços interns, hi ha molt vermell que no sé si s'omplirà --barcelona 17:05, 26 jul 2007 (CEST)
Hi havia moltes referències però faltava l'enllaç per poder-les visualitzar. I els llibres que estaven com a referències els he posat a "Bibliografia".--Peer 20:56, 26 jul 2007 (CEST)
  • Per les referències: si s'ha traduït l'article sencer d'una altra viquipèdia i no hi ha motius per suposar que en aquesta altra viquipèdia el que ho ha escrit no s'ha llegit les referències, jo crec que es poden posar (o sigui, millor traduir l'article amb referències que sense referències).
  • Pels enllaços: hi ha molts ellaços vermells que senzillament estan mal fets (en vaig arreglar alguns i vaig crear algunes redireccions) i d'altres que sembla que l'autor hagi volgut fer servir el color per emfatitzar (com si fos una negreta o un subratllat) més que per enllaçar. Aquests darrers estic d'acord amb la Barcelona que s'han de treure.--Pere prlpz 14:30, 27 jul 2007 (CEST)

Historiografia alemanya[modifica]

Caldria afegir al punt 5 algun subapartat sobre historiografia alemanya, tal i com s'ha fet amb la anglosaxona o els hispanistes. El pensament històric no es pot entendre sense les aportacions de Hegel i companyia. --Wamba 11:16, 25 oct 2007 (CEST)

Historiografia catalana[modifica]

L'article és confús i discutible en molts punts; però em fixaré ara en un: el tractament, indexistent, de la historiografia catalana, que es tracta com a part integrant de l'espanyola, quan té entitat pròpia claríssima: la historiografia catalana (la produïda als Països Catalans) és part integrant de la cultura catalana, la qual no constitueix cap branca de la cultura espanyola. No és cap opinió meva, sinó la constatació de l'opinió general, incloent-hi el medi (és a dir, la comunitat historiogràfica catalana). Si Viquipèdia ha de ser informativa i neutral, és això el que hauria de transmetre.Joan Rocaguinard (disc.)