Discussió:L'Hospitalet de Llobregat

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Això de la reivindicació de pertànyer al Baix llobregat no sé d'on ho heu tret. L'Hospitalet pertany al Barcelonès i comparteix 3/4 de la seva frontera amb la ciutat veïna de barcelona. És més a partir d'ara la relació entre els dos principals municipis del barcelonès serà més estreta que mai, gràcies a què compartiran els jutjats, comparteixen la fira de montjuïc, i s'establirà un pol d'interconexió a la Gran Via --

I històricament tampoc ha format part del Baix Llobregat, perquè el Baix Llobregat és una cosa recent. Sí que es pot parlar de la seva vinculació amb el Baix Llobregat o amb la resta del delta, esmentant per exemple el partit judicial de l'Hospitalet (mireu el que abasta), les reivindicacions comunes amb el Baix Llobregat i els actes que l'inclouen (per exemple, em sembla que hi havia no fa gaire una fira immobiliària de l'Hospitalet i el Baix Llobregat). En tot cas, s'han de dir coses verificables (amb referències) i no conclussions discutibles.--Pere prlpz 13:57, 3 abr 2007 (CEST)

Coordenades[modifica]

Les coordenades no acaben d'encaixar. Es pot veure clicant el mapa. Salutacions.--Felato 22:12, 11 set 2007 (CEST)

Suposo que ja es devia arreglar, perquè ara van al centre de l'Hospitalet, al costat de la Farga.--Pere prlpz (discussió) 10:38, 21 des 2007 (CET)

Enllaç extern al consell comarcal[modifica]

S'ha afegit l'enllaç extern Consell Comarcal del Barcelonès, que no té informació específica sobre aquest municipi sinó sobre el conjunt de la comarca. Proposo treure'l d'aquí i, si no hi és, posar-lo a l'article Barcelonès.--Pere prlpz (discussió) 10:38, 21 des 2007 (CET)

L'he tret. Ja hi és al Barcelonès. --V.Riullop (parlem-ne) 15:22, 21 des 2007 (CET)

Llista d'alcaldes[modifica]

S'ha tret la llista d'alcaldes des del 1939. Si no és que era incorrecta, no entenc el motiu de treure-la i crec que s'hi hauria de tornar a posar.--Pere prlpz (discussió) 10:51, 4 juny 2008 (CEST)

Opinios arbitràries[modifica]

Aquest article no és gens seriós. No pot ser que sota un fals hitoricisme s'aprofiti per fer una estranya i desencertada reclamació de passar L'Hospitalet a la comarca del Baix Llobregat. La documentació antiga no parla mai del Baix Llobregat car es tracta d'una comarca no-històrica, per tant en cap cas es pot dir que l'Hospitalet pertanyia a una comarca que no existia. Si que exisita el territori de Barcelona http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0007678 del qual L'Hospitalet sempre n'ha format part. Històricament l'Hospitalet ha estat vinculat a la vila de Sants i Les Corts de Sarrià, compartint-hi conreus i actiivitat comercial, negar això obeeix a estranyes motivacions polítiques.

Taekwondo[modifica]

Avui s'ha afegit un text poc enciclopèdic i fora de lloc (dins de la secció del club de futbol). Trec el text i el poso aquí:

=== Taekwondo a Hospitalet ===
A Hospitalet, també hi ha un esport molt destacat que es el taekwondo, el millor club d'Espanya reconegut per la Federació Espanyola de Taekwondo per tots els mèrits que ha obtingut i obté, i per els seus esportistes a nivell nacional, europeu i mundial.[cal citació] Aquest es el Club Talma Hospitalet, està ubicat en el carrer Xipreret al barri del centre.[cal citació]

(fi del text mogut)

Potser, amb referències i un altre to podria tornar a l'article, però a la secció que toqui.--Pere prlpz (disc.) 16:17, 28 abr 2011 (CEST)

Centre d'esports[modifica]

La secció del Centre d'Esports l'Hospitalet em sembla una mica excessiva per l'article de la ciutat. Crec una cosa com Barcelona#Esport respecte al Barça estaria millor. De fet, algunes coses que són aquí no són a l'article del club i s'haurien de fusionar.--Pere prlpz (disc.) 16:26, 28 abr 2011 (CEST)

Enllaços externs[modifica]

La Viquipèdia no és un directori d'enllaços externs. Així, per poder afegir-ne un, ha de satisfer la política d'enllaços externs. En particular, la política diu que els blocs en general no s'han d'enllaçar. Salut, --Xtv (que dius que què?) 12:07, 14 set 2011 (CEST)

En tot cas, si hi ha més gent que està d'acord en afegir aquest enllaç, es pot afegir, però tractant-se d'un element delicat a la política d'enllaços externs (un bloc), primer s'ha de discutir i acceptar en aquesta pàgina de discussió.--Xtv (que dius que què?) 12:10, 14 set 2011 (CEST)
D'acord que segons la política d'enllaços externs, és una mala pràctica editar un article per enllaçar una pàgina pròpia.
Ara bé, tot i que part del contingut d'aquest bloc es pot considerar investigació original, majoritàriament conté informació enciclopèdica, fins i tot amb referències. Aleshores, entenc que estaria bé enllaçar-lo.
Per cert, aquest bloc surt com a enllaç recomanat a patrimoni.gencat.cat. Això no és com tenir un comitè editorial solvent, però com a mínim vol dir que algú que hi deu entendre se'l deu haver mirat i ha decidit enllaçar-lo.--Pere prlpz (disc.) 12:33, 14 set 2011 (CEST)
OK, no era conscient d'aquesta política. També aportar que cada article passa per el filtre d'un grup de facebook de 2200 persones, d'entre elles investigadors del Centre d'Estudis i de l'Ateneu de Cultura Popular, que em diuen si faig alguna cosa malament. En tot cas mil disculpes . Luis V. Bagán 12:44, 14 set 2011 (CEST)
Pels comentaris exposats, he tornat a afegir l'enllaç. --Xtv (que dius que què?) 13:09, 14 set 2011 (CEST)