Discussió:Les Cròniques de Nàrnia

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La modificació "nostre món" a "món real" no té cap importància. Però em sembla exagerat que per tal de ser "enciclopèdics" s'ignori que els llibres fantàstics són, precisament, fantàstics, i per tant irreals. La història és sobre 4 nens que viatgen del nostre món cap a un altre món... no és la història dels nens que saben que estan viatjant d'un món real cap a un món irreal. Vegeu la diferència? En corregir els canvis que havia fet un usuari anònim de "nostre món" per "món real", havia preguntat si ell havia llegit les cròniques perquè, ell llibre parla sobre el conflicte entre els germans: els majors creuen que Lucy ha inventat un món fantàstic que no existeix; finalment descubreixen que el seu món (Nàrnia) és real (i per tant no entren a món irreal, ni surten d'un món real, segons la trama del llibre).

Home, és clar que això és fantasia, i que no existeix cap altre món, i que sí que és irreal, però si s'escriu un resum de la història del llibre, un llibre de literatura fantàstica doncs és la història fantàstica de 4 nens que surten d'aquest món (el nostre) cap a un altre, Nàrnia, que segons la trama de les cròniques, també és real. No és necessari modificar l'article, per tal de ser "enciclopèdics" (com si corregíssim als nens del llibre, dient-lis "esteu sortint d'un món real cap a un d'irreal!"). La història és fantàstica i per això no s'ha de considerar científicament (o enciclopèdicament?) l'existència de Nàrnia. Si al començament es diu que l'article és de literatura (o cine) fantàstica, ningú no diu al resum de la història de la Guerra de les Galàxies que els planetes de la saga són irreals, i que no es pot viatjar més ràpid que la velocitat de la llum sense alterar el temps, ni s'esmenta al resum d' El Senyor dels Anells que no es pot comprovar l'existència d'un hobbit, i que per tant són criatures irreals. És absurd. --Alonso 23:38, 4 gen 2006 (UTC)

Viquiprojecte[modifica]

Jo crec que s'hauria de crear un viquiprojecte com el de Legend of Zelda ja que hi ha molt poc contingut sobre les pel·lícules, els personatges, l'autor, els llibres,...

Jo crec que seria necessari i hi participaré amb molt de gust.

--Davidpar (discussió) 12:48, 22 jul 2008 (CEST)[respon]