Discussió:Ministeri d'Economia de Luxemburg

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

--Walden69 (disc.) 19:07, 31 maig 2015 (CEST)[respon]


Taula amb bot[modifica]

Bon dia @Amadalvarez:. Et volia preguntar pel canvi de taules mitjançant bot. S'ha acordat en algun espai aquest canvi de mecanisme? Ho dic perquè, com he vist en alguna altra plantilla estandarditzant, es perd contingut (no és el cas) o acaba havent un desgavell de majúscules/minúscules i parèntesis. Gràcies per avançat!--Jove (disc.) 09:52, 12 gen 2021 (CET)[respon]

@Jove: No em consta una decisió formal i acordada, si bé hi ha múltiples debats -com va passar amb aquest- sobre l'obsolescència de les dades. Mai s'ha abordat un canvi massiu per diferents causes que aprofito per inventariar:
  • el {{wikidata list}} teniu errors de funcionament els darrers mesos. Espero que s'hagi arreglat amb un canvi de versió que teniem pendent.
  • no és difícil replicar una llista automàtica en altres pàgines similars -com ha passat amb els municipis d'una província-, però no és obvi fer la primera, ja que el SPARQL que porta dins frena la participació a fer-les.
  • el {{wikidata list}} no admet paràmetres i, per tant, no es pot encapsular com una plantilla a la que se li passa el valor a seleccionar. Per tant, com que cal posar el codi "a sac" dins l'article, és fàcil cometre errors o que algú accidentalment la modifiqui i deixi de funcionar.
  • les capacitats d'edició són limitades i queden unes llistes "molt tècniques" que poden no ser estèticament atractives.
  • si el contingut està malament o manca a WD, t'adones que l'actualització que ens volíem estalviar de fer a l'article, l'hem de fer a WD.
Dit això, la informació obsoleta cada cop és més gran en articles de caràcter dinàmic: organitzacions, càrrecs públics, equips esportius, etc. especialment si són llunyans del nostre entorn.
Com tot, és millorable, més tenint present que la poca experiència ens fa fer llistes molt bàsiques. D'aquí que he mirat d'incorporar petits gadgets com el color del partit, però no sempre és podrà fer el mateix que fem en una taula manual.
Així, doncs, si em concretes algunes d'aquests patologies que has detectat i mirem de solucionar-ho.
Merci, --amador (disc.) 10:33, 12 gen 2021 (CET)[respon]

Moltes gràcies per la resposta. Realment dóna gust sentir algú que domina l'arquitectura digital com tu. Coincideixo al 100% amb els beneficis i els inconvenients d'usar llistes preconfigurades. Davant la situació, millor intentar excel·lir-les. Aquí el meu apunt-proposta d'esmena:

  • Les etiquetes de paràmetre "imatge", "des de" i "fins a" van en minúscules, en comptes de majúscula a l'inici.
  • "des de" i "fins a" abans constaven com "Inici" i "Fi". No tinc clar que s'escau millor.
  • Les dates del mandat consten a la taula entre parèntesis. A veure si es poden treure.
  • L'última columna, que ara consta buida, és per a referències?

Gràcies per l'ajuda i col·laboració, --Jove (disc.) 17:05, 12 gen 2021 (CET)[respon]