Discussió:Mugendo

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Proposta d'esborrament[modifica]


No em permet desar l'edició[modifica]

M'he passat més de mitja hora arreglant aquest desastre de pàgina (quan es va votar no se'n va adonar ningú del desastre que era? i ara em diu un bot que Aquesta acció ha estat automàticament identificada com a nociva i per tant rebutjada.

A veure, copio aquí l'article com l'he deixat, per si a algú li interessa arreglar-lo. Aquesta mena d'actituds fan que es perdin les ganes d'arreglar els desastres que trobes. Per exemple, el «mundialment conegut» National College Tonbridge Club només existeix a aquesta pàgina web. I el jujutso no deriva del judo i l'aikido, sinó a l'inrevés.


El mugendo ("camí il·limitat") és una art marcial moderna que ha desenvolupat un sistema d'entrenament basat en la filosofia del karate, combinant tècniques professionals de combat del kick-boxing, la defensa personal i el full contact karate.<ref>{{ref-llibre |títol=Martial Arts |pàgines=181 |editorial=Smithmark Pub |any=1995 |isbn=9780831767662 |url=https://books.google.es/books?id=GdewgMzKEn0C&q=mugendo+martial+art&dq=mugendo+martial+art&hl=ca&sa=X&ved=2ahUKEwix683PiK36AhW8hP0HHQRjBpUQ6AF6BAgIEAI |llengua=anglès}}</ref>

Les tècniques mil·lenàries d'orient s'uneixen amb la modernitat d'occident per a crear una art marcial que permet als alumnes una gran agilitat en els seus cops i moviments. En mugendo s'usa el cos com a mecanisme de comunicació entre les emocions i llurs expressions.

Antecedents[modifica]

Kanji en japonès de mugendo

Des del mestre Gichin Funakoshi (1868–1957), creador del karate de l'era moderna, sorgeixen multitud d'estils. En línia directa, i com alumne directe, Funakoshi]li concedeix el cinturó negre en 1924 al sensei Hironori Ōtsuka (1892–1982), estudiant de jujutsu i karate shōtōkan. Ōtsuka va combinar aquests dos estils i va crear en 1934 un sistema de desenvolupament natural i de defensa personal, anomenat karate wadō-ryū, que significa «Camí de la Pau» o «de l'Harmonia». Per desavinences tècniques i personals amb Funakoshi (solament desenvolupava les kates, recorreguts tècnics molt llargs i posicions baixes); Ōtsuka va pensar que això no abastava l'esperit del budo i crea el karate-jujutsu shinshu wadō-ryū en 1934 (amb el reconeixement del més alt organisme japonès, Dai Nihon Butokukai en 1938), que serà a partir d'aleshores un sistema eclèctic i híbrid de karate i jujutsu (del jujutso deriven el judo i l'aikido). L'herència d'Ōtsuka fou recollida pel seu alumne Tatsuo Suzuki que va ser enviat a la difusió del seu art marcial a Anglaterra, a finals de la dècada de 1960.

Naixement del mugendo[modifica]

Meiji Suzuki, alumne de Tatsuo Suzuki, i els seus companys Peter Meijic i George Canning en 1970<ref->{{ref-publicació |url=https://es.slideshare.net/minacabe/revista-artes-marciales-250929594 |títol=Entrevista a Master Ricardo Gress |publicació=El Budoka |exemplar=64 |data=gener-fenrer 2022 |llengua=castellà}}</ref> van combinar les tècniques de puntades de karate, tot mantenint-se molt proper al taekwondo, i afegint algunes kates semblants al karate-jujutsu amb la intenció de ser una versió millorada del karate i una defensa personal més efectiva i van decidir utilitzar aquesta nova art marcial en combats de full-contact, semi-contact i no contact, tres estils de competició propis de les arts marcials mixtes. Així van crear el mugendo.

Actualitat[modifica]

Actualment, el mugendo es considera una simple, però molt desenvolupada mescla heterogènia de karate, karate-jujutsu i kick-boxing (només en combat). El que realment el fa únic és que Meiji Suzuki decidí crear un sistema d'ensenyament diferent de qualsevol altre art marcial, que consisteix a treballar sempre en grup o en parelles, i això fa del mugendo una art marcial que treballa tant la tècnica com el treball en grup.

Paraulotes[modifica]

Només resten dos cops on surt jiu-jitsu en lloc de ju--ju--tsu. O sigui, 5 de 7 ja estan bé.

Quan intento arreglar-ho, em diu:

Aquesta acció ha estat automàticament identificada com a nociva i per tant rebutjada. Si creieu que la vostra acció era constructiva, si us plau informeu un administrador de què estàveu intentant fer. Una breu descripció de la regla d'abús amb què coincidia la vostra acció és: Paraulotes

A veure, ens hem tornat bojos? Ju--ju--tsu és una paraulota? Un terme que té un article a la mateixa VP:CA? Una art marcial japonesa? De veritat?

PS Ara no em deixa ni escriure-la aquí!!!!

--77.75.179.1 (discussió) 17:37, 30 gen 2023 (CET)[respon]

Em sap greu que hagis tingut problemes, voldria ajudar-te però haig d'entendre el que vols fer, la idea és canviar karate-jujutsu i karate-jiu-jitsu per jujutsu? --LouPeter (discussió) 19:54, 30 gen 2023 (CET)[respon]
Exacte. L'article és ju-ju-tsu, que és la paraula correcta. però em diu que és una paraulota i no em deixa gravar el canvi. -77.75.179.1 (discussió) 23:51, 30 gen 2023 (CET)[respon]