Discussió:Nou Testament

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Proteste ENÈRGICAMENT, esteu introduint textes de catequesis, esteu adoctrinant, no informant. Este i altres articles que han aparegut hui (v. Bíblia) són autèntica propaganda religiosa. Si no canvieu el seu contingut no haurien de romandre com a neutrals!

No és real que es sàpia segur qui són els autors dels evangelis, en ningun cas es ot afirmar que siguen directament dels apòstols. —ludor 01:28 31 jul, 2005 (UTC)

Alonso, estàs fent una labor molt eficient, neutral, imparcial. Però allò de l'autoria dels evangelis s'hauria d'especificar que ho diuen les institucions pertinents, perquè tampoc es pot parlar de tradició, jo mateix tinc una Bíblia amb tot tipus de comentaris i deixa ben clar que no coneixem amb certesa als autors dels evangelis i/o altres llibres que conté la Bíblia. En altre moment et buscaré el texte.
Ludor ( respon aquí ) 22:43 4 ago, 2005 (UTC)
Bé encara que la teua tasca és prou neutral he de dir que les primeres postures que hi apareixen són sempre les de la tradició. Aixó hauria de canviar-se. Al prinicpi de tot article només haurien d'apareixer els tret més significatius i innegables de cada tema. Dir que "per tradició es considera", o que "s'accepta", ja roça els llimits de la superficialitat i poca rigurositat, és una veritat però és debatible, ho hem d'acceptar com la fe. És un tema prou difícil d'entendre i que estic duent en diversos articles com al de Critòfor Colom (al que volen nombrar descobridor d'Amèrica) o el d'Europa o volen fer-me creure que és un continent separat d'Àsia.
Per ser més clar diria que l'article hauria d'escomeçar dient que no es coneixem l'autoria dels llibres, encara que per tradició es considera... Bé m'he decidit a modificar-lo. Ja em diràs que opines.
Ludor ( respon aquí ) 17:13 7 ago, 2005 (UTC)