Discussió:Novatores

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Discussió:Novadors)
Salta a la navegació Salta a la cerca

L'entrada d'aquesta pàgina hauria de ser Novatores. Amb aquesta denominació llatina consagrada per l'ús són coneguts universalment en qualsevol llengua, i ningú que s'hi interesse no els cercarà mai com a Novadors ni com a Innovadors, catalanització sens dubte benintencionada però, en aquest cas, poc oportuna.--Desesser (disc.) 01:43, 13 set 2014 (CEST)

@Desesser: la referència que hi ha a l'article apunta a la GEC que ho anomena "novador"... tens alguna font que avali la teva posició? Gràcies--Arnaugir (discussió) 17:34, 23 nov 2014 (CET)
En qualsevol cas, per si de cas algú que s'hi interessa fa com diu en Desesser i els busca en llatí o en singular, ja he fet les redireccions per assegurar que també els trobi.--Pere prlpz (disc.) 17:42, 23 nov 2014 (CET)
@Arnaugir: totes les fonts possibles avalen la «meva» posició, que per tant no és ben bé meva, sinó la general en les obres que tracten el tema. Sense anar més lluny, la mateixa GEC: si hi busques la Il·lustració o Gregori Maians i Siscar, per exemple, veuràs que en el text de cada un d'aquests articles, en fer referència al moviment i als seus components (Tosca, Coratjà, Íñigo…), utilitzen el terme novatores. La referència amb què l’usuari Flamenc va justificar el canvi a Novadors és simplement a l’entrada lèxica de la GEC que defineix aquest mot català, però que no té res a veure amb el grup de preil·lustrats; naturalment, si hi va cercar «novatores», no ho va trobar com a entrada lèxica, perquè es tracta d’un mot llatí, no català, i tampoc com a entrada enciclopèdica perquè la GEC ha preferit resumir el tema sota l’entrada la Il·lustració. --Desesser (disc.) 20:44, 23 nov 2014 (CET)
D'acord amb que, si no surten més referències en un altre sentit, s'hauria de reanomenar a "novatores", que és el terme que fa servir la GEC en aquest context.--Pere prlpz (disc.) 09:55, 24 nov 2014 (CET)
Estic d'acord en reanomenar l'article com a “novatores”.--Columbusalbus (disc.) 14:21, 24 nov 2014 (CET)
Fet Fet! He tret la referència a la GEC, que no referenciava el que se suposava.--Pere prlpz (disc.) 23:55, 24 nov 2014 (CET)