Discussió:Oïda

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

--Peer (disc.) 19:49, 25 juny 2009 (CEST)

Fusió?[modifica]

No s'hauria de separar el que és el sentit de l'oïda del que és l'orella? A l'article de la vista no es parla dels ulls, ni al de l'olfacte del nas. I aquí hi ha un bon tros dedicat a l'orella. --Viktor 20:55 3 set, 2005 (UTC)

No crec que s'hagin de fusionar. Jo trauria la plantilla i afegiria, si cal, la de millorar. És el mateix que tenim en sistema visual, visió, ull. Més que fusionar el que cal és desenvolupar cada article tenint present que es complementin.--Peer (discussió) 15:02, 17 nov 2008 (CET)
De moment hi afegeixo la capçalera d'avís per als altres usos. Crec que amb això n'hi hauria prou per a suspendre la fusió. --Bestiasonica (discussió) 18:33, 18 nov 2008 (CET)

Orella-Oïda-Sistema auditiu[modifica]

Ho veig així:

Orella-Oïda-Sistema auditiu[modifica]

No té massa sentit repetir la descripció, per tercera vegada, de l'orella (òrgan), quan ja existeix en dos altres articles (orella i sistema auditiu). Per això l'he suprimit en aquest article i l'he refós en els altres, i principalment en el d'Orella. --Jmarchn (disc.) 07:45, 19 oct 2009 (CEST)

Trastorns i malalties de l'orella[modifica]

L'he refet, limitant a allò que és realment i sola una alteració de la percepció de l'oïda. Aquestes i la resta d'afeccions (per exemple infeccions de l'orella), sols queden el l'article d'Orella. Sordària i sordor són termes que no s'utilitzen, i he eliminat ja que ni tan sols figuren en el Diccionari Enciclopèdic de Medicina. --Jmarchn (disc.) 07:55, 19 oct 2009 (CEST)